I proto byli hráči Litic po porážce ve finále nejvyšší soutěže 2:6 od Slavie Praha spokojeni.

V půli nedělního klání vedla Slavia 2:0. Litičtí se ale nevzdávali. V deváté minutě druhé půle snížili z trestného rohu na 2:1 a z další akce málem srovnali. Jenže pak třikrát kontrovali Pražané. Liticím se ještě do konce utkání podařilo snížit na 5:2, Slavia pak mistrovské zlato stvrdila ještě jednou trefou.

Mladý litický tým, který do letošní sezony po odchodu některých opor (Rumplík, Nicklas, T. Koryťák, Sochor, Poustka, Jurina a Jurek) vstoupil s cílem dostat se do finálové čtyřky a především pod vedením nového trenéra Pavla Opavy přejít na jiný styl hry, tak dosáhl svého maxima.

Na Slavii, která tvrdě mířila za svým cílem, mladíčci Litic zatím nestačili. Atmosféra zápasu na ně tvrdě udeřila a Slavia v utkání dominovala.

Ale ve stříbrném celku bylo osm hráčů mladších dvaceti let. Přesto v poslední čtvrthodině Litičtí vystrčili růžky a dokázali skóre zkorigovat.

Druhé místo je proto třeba brát jako velký úspěch. Nejenom pro perspektivnost kádru, ale především pro nastoupený směr, kterým se nyní celek ubírá.

Na jaře příštího roku bude Litice opět čekat evropský pohár. V mezinárodních kláních hráči sbírají zkušenosti raketovou rychlostí. Navíc svůj možný návrat avizují i některé z bývalých litických opor.

Proto má západočeský stříbrný celek právo hledět do příštího soutěžního ročníku s optimismem.