V elitní evropské společnosti se národní tým představí opět po dlouhých sedmi letech.

V sérii přípravných zápasů hraných v Praze se představil kvartet hráčů Litic: Michal Bárta, Jakub Koryťák, Lukáš Nocar a Reinhard Nicklas. Ti se chtějí poprat o místo v sestavě reprezentačního trenéra Christa Fausta pro nadcházející mistrovství Evropy, které se hraje v polovině srpna v Belgii. Tam čekají na český tým velice silní soupeři – Španělsko, domácí Belgie a mužstvo olympijských vítězů z Londýna Německo.

Reprezentace má za sebou již pět přípravných zápasů, v dalších, které již rozhodnou o konečné nominaci, se český tým střetne v Praze s týmem Skotska.

Výsledky: ČR – Ázerbájdžán 2:4 (branka: Bárta), 0:4 a 2:1, ČR – Wales 1:2 a 1:0.

Dokonce sedm hráčů Litic je ve výběru trenérů Babického a Ludvíka, který v současné době měří v Praze síly ve třetí divizi evropských soutěží reprezentačních výběrů do 18 let. Jsou to Jakub Kondrát, Jakub Kordík, Václav Čvančara, Adam Uhlíř, Matěj Karnold, Lukáš Benda, Jakub Pecháček.

Češi zvládli vstup do turnaje na výbornou. Nejprve si po dramatickém boji poradili s Tureckem a poté i s Litvou, obě utkání vyhráli shodně 5:2. V dalších zápasech je ještě čeká Chorvatsko, Bulharsko a na závěr Ukrajina.

Cílem českého týmu je návrat do divize II, která odpovídá současné úrovni českého mládežnického pozemního hokeje.

Výsledky: Česko – Turecko 5:2 (2:0), Česko – Litva 5:2 (4:2, branka: Pecháček).