Přípravný kemp české reprezentace v pozemním hokeji připravující se na letní evropský šampionát a podzimní světovou ligu okusil v Rakovníku kvintet plzeňských hráčů. Čtveřice z Litic ve složení Lukáš Benda, Jakub Koryťák, Adam Uhlíř a Michal Bárta spolu s boleveckým Denisem Tomešem kromě vydatných tréninků pod taktovkou trenéra Petra Troníčka sehrála i dva přípravné duely se Slovenskem, se kterým remizovala 2:2, a pak zvítězila vysoko 5:1.

Ve druhém zápase vstřelil dvě branky litický Michal Bárta. A jak se reprezentační kemp vydařil? „Výborně. Trénovali jsme základní herní situace a následně je hned měli šanci uplatnit v zápasech se Slovenskem,“ řekl litický hráč Adam Uhlíř.

DUCHKOVÁ NEJLEPŠÍ HRÁČKOU TURNAJE

Na reprezentační akci do osmnácti let v Polsku byla tři děvčata z litického pozemkářského klubu. Plzeň na turnaji čtyř (ČR, Slovensko, Polsko a Litva) zemí v polských Skierniewicích reprezentovaly Lucie Dolívková, Lucie Duchková a Klára Průchová. Český tým skončil na druhém místě, když v rozhodujícím duelu prohrál s Polskem 1:2. Významné ocenění získala litická naděje Lucie Duchková, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje.

„Byla jsem překvapená, když mne najednou sháněli k ceremoniálu, kde se předávala cena za nejlepší hráčku. Snad to bylo tím, že jsem dala tři góly. Snad i tím, že jsem na hřišti nic nevypustila. Moc si toho ocenění i možnosti zahrát si na tomto turnaji vážím,“ uvedla Duchková.

Rapid Plzeň vs. Chotíkov 2:1
Rapid doma porazil Chotíkov