Očekával se tvrdý a nekompromisní souboj, což se také stalo. Domácí tým, hrající svoje poslední utkání před evropským pohárem Trophy II., který se hraje na jeho půdě od čtvrtka 30. září, uzamkl od prvních minut svého soupeře na jeho polovině.Soustavný tlak však gólové vyústění nepřinášel.

Chyběla přesnost, někdy důraz a někdy i štěstí. Udeřilo naopak na druhé straně. Loňský vítěz odcházel tak do kabin s jednogólovým vedením.Vstup do druhé půlky byl pro domácí snový. Hned ze druhé akce zakončil Gerlický, za dvě minuty přidal další zásah Bárta.Litických bylo plné hřiště, hru zklidnili a začali opět dominovat.

Jenže celek Bohemians je buldok, který se nepustí. Ještě do konce třetí čtvrtiny bylo z rychlé akce opět srovnáno – 2:2.V posledním dějství sám sebe překvapil Gerlický svým druhým gólem, kdy vůbec netušil, jak dostal míček za záda Větrovského.Když přes stálý tlak Železný pět minut před koncem opět srovnal, slušně obsazené hlediště ani nedutalo.

Lokomotiva Plzeň – Basketbal Polabí 89:80.
Soupeř nás nenechal vydechnout do poslední minuty, řekl Eisman

Plzeňský tým byl dále v laufu a nakonec se dočkal. Po pěkné akci z pravé strany dokázal strhnout vítězství na stranu domácích kapitán Adam Uhlíř. Litice jsou tak nadále usazeny v čele tabulky.„Jednoduchý recept ze šatny o přestávce a nastavení v hlavách pro druhý poločas přineslo výhru, kterou jsme si zasloužili,“ mohl být spokojený trenér Litic Tomáš Levý.

Plzeň-Litice – Bohemians Praha 4:3 (0:1)

Branky Litic: Gerlický 2, Uhlíř a Bárta. Sestava Litic: Skála, Nocar, Benda, Šesták, Kondrát, Hes, Čvančara, Uhlíř, Bystřický, Koryťák, Gerlický, Sochor, Linhart, Bárta a Kačírek. Diváci: 95.

Archivní fotogalerie: SK Petřín Plzeň (černí) vs. SK Klatovy 1898 (modří).
Dvougólový Roubal přivodil Přešticím další ztrátu, Rokycany porazily Beroun