Porazili v něm sice čtvrtý celek tabulky Slavii Hradec Králové 5:3, ale to již nemohlo nic změnit na konečném pátém místě litických borců. Poprvé od jejich návratu mezi českou elitu v roce 2007 se jim nepodařilo postoupit do play-off a bojů o cenné kovy, což je pro litický oddíl určitě zklamáním.

Rychlý úvod v podání domácích navnadil šedesátku diváků na posledním letošním extraligovém utkání. Již během úvodní půlminuty byli litičtí hráči dvakrát v soupeřově kruhu, a kdyby byl stav po prvních deseti minutách dvou či třígólový v jejich prospěch, nikdo by se nedivil. Ale nestalo se, naopak platilo okřídlené nedáš – dostaneš. Hradečtí se ve 12. minutě sami ujali vedení. Do poločasu se podařilo srovnat z trestného rohu Dvořákovi, ale dominance Litic z počátku utkání byla ta tam. Dokonce pustily soupeře těsně před přestávkou znovu do vedení.

Druhý poločas jako by byl zcela jiným utkáním. „Nejprve herně natěšený Sochor dorazil míček za záda brankáře Keprty a nedlouho poté nechytatelným bekhendem zvýšil na 3:1," popsal úvod druhého dějství hrající asistent trenéra Tomáš Levý.

Hra se přelévala od branky k brance, ale góly dávali jen Plzeňané. Lépe řečeno už jen jediný střelec. Čtvrtá a pátá branka padla z trestného rohu s podpisem Michala Dvořáka.

V semifinále play-off se střetne pražská Slavia s Hradcem Králové a Bohemians vyzvou Rakovník.

TJ Plzeň-Litice – Sl. Hradec Králové 5:3 (1:2)

Branky Litic: Dvořák 3, Sochor 2.

Litice: Nečas – Soukup, Straka, Strejc, Rollinger, Levý, J. Koryťák, Uhlíř, Benda, Nocar, Čvančara, Kudlič, Kordík, Sochor, Dvořák, Bárta.