Úřadujícího českého mistra ale čeká nelehký úkol. Jeho vítěznou domácím sérii totiž bude chtít utnout celek z Lovosic, který to navíc na Plzeň v poslední době umí.

V listopadu porazily Lovosice v extralize Plzeň 31:27 a vítězství zopakovaly také ve středečním utkání semifinále Českého poháru, které ovládly poměrem 27:25. Nutno ovšem dodat, že oba tyto zápasy se hrály v Lovosicích.

Středeční pohárový duel nedohrál elitní plzeňský střelec Petr Linhart. „Už v 10. minutě mě v útoku při kličce chytil někdo z Lovosic, já jsem si spadl na pravou ruku a ohnul jsem si zápěstí," vzpomíná na nepříjemný okamžik pravá spojka Plzně Petr Linhart.

„Hned druhý den jsem byl na rentgenu, který naštěstí ukázal, že tam nic zlomeného není. Bylo to ale hodně oteklé a bolelo to, ráno jsem si skoro ani nemohl zavázat tkaničku," říká Linhart.

Vše se ale naštěstí vyvíjí dobrým směrem. „Už je to mnohem lepší a já doufám, že v neděli to bude natolik dobré, že budu moci proti Lovosicím nastoupit. Naštěstí je to na pravé ruce a ta odhodová je v pořádku," dodal člen české reprezentace.

„V play-off nás sice určitě čekají důležitější zápasy, ale já chci hrát a Lovosicím tu porážku v poháru vrátit," je bojovně naladěn Linhart.

O tom, co zlepšit oproti utkání na severu Čech, má jasno. „Neproměnili jsme spoustu vyložených šancí. Ty kdybychom dali, tak jsme určitě vyhráli, na hřišti jsme byli lepším týmem," je přesvědčen Petr Linhart. „Ale na druhou stranu musím pochválit brankáře Artura Adamíka, který jim postup v poháru vychytal," dodal jedním dechem.

Zítřejší utkání jistě bude atraktivní. Plzeň se výhrou může hodně přiblížit vítězství v základní části, Lovosicím zase jde o elitní čtyřku.

Program 20. kola extraligy mužů: Litovel – Přerov (SO 17.00), Zubří – Brno (SO 18.00), Hranice – Frýdek-Místek (NE 10.30), Plzeň – Lovosice (NE 10.30, Městská sportovní hala), Jičín – Dukla Praha (NE 10.30).

Utkání Karviná – Zlín se hrálo včera a skončilo po uzávěrce tohoto vydání.