V pátém kole Tipgames extraligy nasázel soupeři deset branek a výrazně přispěl k vysokému vítězství Talentu 37:25.

Zítra se ale začíná nanovo. Duel v Kopřivnici bude prvním extraligovým vystoupením obou týmů v tomto roce a o motivaci bude postaráno.

„Všichni jsme na zápas pořádně natěšeni a chtěli bychom podávat stejné výkony, jaké jsme předváděli na konci podzimní části extraligy," přeje si házenkář Talentu Petr Linhart.

Právě on ukazoval v přípravě výbornou formu a ve vítězných duelech proti plzeňské Košutce a německému Aue si připsal po osmi brankách. „To je dáno také odchodem Romana Bečváře. Více balonů se teď dohrává do křídla a mám více šancí na zakončení," domnívá se Linhart.

Plzeň během zimní pauzy odehrála pouze tři zápasy a v tomto ohledu zaostává za většinou svých extraligových soupeřů. „Nemyslím si, že by to byl problém. Přeci jenom jsme poslední ligový zápas hráli den před Vánoci a to není tak dlouhá herní pauza, abychom něco zapomněli," připomnělo domácí vítězství nad Duklou 25:23 plzeňské pravé křídlo.

Během přestávky opustila Talent střední spojka Roman Bečvář, s 97 góly druhý nejlepší střelec extraligy a tvůrce hry plzeňského týmu. „S jeho odchodem jsme se myslím vypořádali dobře. Máme tam za něj náhradu v podobě Mikiho Tonara, který už s námi hraje dvě sezony. Předvádí kvalitní výkony a určitě bude chtít ještě více ukázat, co v něm je," je přesvědčen Linhart.

V tabulce předposlední Kopřivnice je podle něj ideálním sokem na rozehrání. „Ten los nám hraje do karet. Na rozjezd jarní části extraligy je tím nejlepším soupeřem. Podcenění z naší strany se rozhodně nebojím. Všichni víme, o co nám jde a že body nemůžeme ztrácet nikde," říká hráč vedoucího týmu extraligové tabulky Petr Linhart.

Utkání v Kopřivnici začíná zítra v 18 hodin a řídit ho budou sudí Pavlíček a Tokoš.