„Myslím si, že ke třicátému výročí klubu jsme jeho prezidentovi, vedení a fanouškům nemohli dát lepší dárek. V play-off bilance 9:0… Kdyby to někdo řekl před sezonou, všichni by se mu vysmáli, ale my jsme to dokázali,“ říkal Vnuk.

Před dvěma lety jste slavil se Spartou Praha. Dají se tituly porovnat?

Ve Spartě jsem byl mezi top dvanácti hráči, ale Plzeň jsem táhnul a dostal jsem čtyři individuální ocenění. Mám radost, že jsem velkou měrou pomohl k týmovému úspěchu.

Stal jste se nejproduktivnějším futsalistou play-off i základní části. Jak vám to zní?

Chvála se poslouchá vždy dobře, ale kdybyste se zeptali trenéra, tak nevím, jestli by mě jen chválil. Před zápasem při desetiminutovém videorozboru mně šest minut nadával. Doufám, že jsem mu ukázal, že jsem si to vzal k srdci, srovnal jsem si to v hlavě, a ukázal mu, že jsem tahounem týmu.

Takhle Chrudim ještě nikdo neponížil. Až letos futsalisté Interobalu Plzeň.
Před play-off Plzni nikdo nevěřil, říká šťastný trenér futsalových mistrů

Ve druhé půli jste zvyšoval na 3:1, pak jste odkulhal ze hřiště, ale po pěti minutách jste byl zase ve hře.

Nechtěl jsem v tom kluky nechat, když jsem viděl, jak nás Chrudim tlačí. Řekl jsem trenérovi, že chci na hřiště, i kdybych měl odehrát jen minutu, podržet balon a zase vystřídat. Ale dohrál nakonec jsem dohrál celý zápas.

Jak jste na tom zdravotně?

Deset minut před koncem druhého finálového zápasu jsem si natáhl tříslo. Chodil jsem do nemocnice, náš fyzioterapuet mě dával dohromady a dvě hodiny před třetím zápasem jsem dostal injekci proti bolesti. A teď koleno.

Co rozhodlo finálovou sérii?

Naše produktivita a gólmani. Chrudimský Rennan nechytil střelu navíc a ve třetím utkání dostal gól z deseti metrů. Ondrovi Vahalovi se nepovedl první poločas prvního finále, ale pak nás dva a půl zápasu držel nad vodou.

Je senzace porazit Chrudim 3:0 na zápasy?

Senzace je, že jsme vyhráli ligu. Devět nula v play-off, jedna prohra v základní části. Tomu by se před sezonu všichni vysmáli. V play-off si nás každý přál, ať to byl Mělník, který jsme vyřadili, nebo Slavie, jež si na nás věřila a její pan prezident volal našemu, že si nás přejí, protože jsme nejslabší. Chrudim údajně po semifinále s Teplicemi říkala, že má jasný titul a že finále bude snazší než semifinále. Toto všechno nás namotivovalo.

Jaké budou oslavy?

Alkohol nepiju, ale šampaňské jsem si s nimi dal, aby kluci měli radost. Tahouny oslav budou jiní.

Těšíte se na Ligu mistrů?

Moc. Rád se podívám někam do světa a zahraji si ji před plzeňskými fanoušky.