V Baskicku jste pracovali
 pro lídra Alberta Contadora, který závod nakonec vyhrál. Takže vládne spokojenost?

Šlo o důležité vítězství, protože šéf Oleg Tinkov si zakládá na tom, abychom byli vysoko v pořadí, jak tým, tak jednotlivci. A momentálně má prvního Petra Sagana, druhého Alberta a s malým náskokem je v čele i stáj Tinkoff. Alberto ovládl Baskicko díky vítězné časovce, kterou zajel excelentně. Navíc jsme zase oživili spolupráci vzhledem 
k Tour.

Co start na španělských silnicích přinesl vám vzhledem
k blížícím se klasikám v Ardenách?
Zvládnout týdenní závod není snadné, navíc letošní Baskicko bylo chladné, deštivé, takže nešlo jezdit každý den přes klapku a vedení týmu to po mně ani nechtělo. Přece jen ardenské klasiky patří k ceněným závodům a já bych chtěl bojovat o přední umístění.

V neděli se jede Amstel Gold Race, kde jste už vyhrál, následuje Valonský šíp a vše vyvrcholí další víkend v Lutychu. Upřednostňujete některý ze závodů?
Každý z nich je důležitý a je třeba být připraven. Proto jsem se po Baskicku zaměřil hlavně na regeneraci a zatím se na kole jen vozím. Nějaký delší trénink přijde až ve čtvrtek a od neděle se uvidí.

Kdybyste měl ty tři klasiky porovnat, co byste vyzdvihl?
Amstel je o momentální formě, zkušenostech, ale
i o štěstí být v klíčovém okamžiku na správném místě. Na Valonském šípu je jedna krátká strmá stěna, kterou je třeba vybušit, vydržet to až na horu, kdežto Lutych je asi nejvíc o výkonu, o nohou.

Co ty vaše? Mohou vás dovést na pódium?
Po Baskicku jsem byl utahaný, ale každým dnem se to lepší. Do Plzně jsem s sebou vzal i maséra a dělám maximum proto, abych byl dobře připravený.

Po závodech v Belgii už bude vše směřovat k Tour?
Tak to mám plánované. Po klasikách si krátce odpočinu, následně by mělo přijít vysokohorské soustředění, start na závodě Kolem Švýcarska, domácí mistráky a potom
už Tour.

Ve stáji Tinkoff vám vypršíí smlouva, navíc majitel dopředu oznámil, že s cyklistikou končí. Kdy chcete mít jasno o příštím angažmá?
Sezona se sotva rozběhla
a na tyhle myšlenky je brzy.

A co olympiáda? Ani na start
v Riu zatím nemyslíte?
Rio je také ještě hodně vzdálené. Jde sice o výjimečnou událost, kde bych rád startoval, ale bude záležet, jak na tom budu po Tour. Jen se
v Riu zúčastnit by mi nestačilo a na boj o přední místa musíte být v top formě.