Nejproduktivnější futsalista nejvyšší soutěže Tomáš Vnuk skončil třetí v anketě Futsalista roku 2017 a Jan Křemen dokonce vyhrál v kategorii Futsalista roku 2017 do 21 let.

Galavečer Grassroots, jehož součástí bylo vyhlášení nejlepších futsalistů a trenérů, se uskutečnil v neděli v podvečer na pražském Žofíně.

„Znamená to pro mě moc. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohl být v TOP 3 futsalisty roku. Naštěstí mi loňský rok vyšel a třetí místo bylo výsledkem,“ neskrýval radost Tomáš Vnuk.
Slova chvály pro Vnuka má i kouč Interobalu David Frič: „Tomáš na sobě v létě začal tvrdě pracovat, zejména na kondici, a dnes je tahounem nejen Plzně, ale i reprezentace. Svou kvalitu prokázal i v baráži o mistrovství Evropy, když patřil v Srbsku k našim nejlepším hráčům,“ tvrdil Frič.

Mezi mladíky do 21 let suverénně ovládl anketu mladý reprezentant a hráč Interobalu Jan Křemen. „Jsem moc rád, že jsem vyhrál, je to motivace a chuť do další práce. Jsem moc rád, že jsem si zvolil cestu futsalu,“ rozplýval se futsalista, který před sezonou do Plzně přestoupil ze Sparty.

Jeho výkonnostní vzestup trenér Frič ocenil. „Křema si svými výkony v posledním roce v dresu Sparty i Plzně řekl o nominaci do národního týmu. Je pro mě logické, že tuto cenu vyhrál právě on. Věřím že na sobě bude i nadále tvrdě pracovat a natrvalo se usadí v reprezentaci,“ přeje si Frič.

„Věřím, že oba kluci neusnou na vavřínech a své kvality ukážou v dresu Plzně i v play-off,“ dodal David Frič.