Na první pohled křehké dívky dokáží v ringu rozdat pořádné rány, výmluvné jsou i jejich přezdívky – Andělská pěst a Mlátička.

Obě trénují pod vedením boxerského šampiona Lukáše Konečného a v Plzni je čekají premiérové boje o tituly šampionek.

Dvacetiletá Fabiana Bytyqi bude v HM Areně usilovat o titul juniorské mistryně světa WBC do 23 let. Její soupeřkou je Bulharka Teodora Bacheva.

„S Teodorou jsem se už jednou utkala, loňský zápas byl hodně vyrovnaný zápas a nakonec jsem vyhrála na body," vzpomíná Fabiana Bytyqi.

„Zkušenosti ze vzájemného zápasu budu chtít maximálně využít v přípravě na sobotní souboj o mistrovský titul. Soupeřka je menší postavy, má kratší ruce, takže si ji chci držet na distanc a hodně se kolem ní hýbat," spřádá taktické plány boxerka s albánskými kořeny.

Předplaťte si Deník, dostanete dva lístky na boxDvě vstupenky na sobotní Galavečer profesionálního boxu
v Plzni v hodnotě 2 x 400 Kč získáte jako dárek, předplatíte-li si náš Deník. Více informací získáte na tel. 724 953 338.

Její o rok starší kolegyně a kamarádka Lucie Sedláčková si to v Plzni rozdá v boji titul mistryně Evropy WBO s Maďarkou Kleopatrou Tolnai.

Na rozdíl od Fabiany je pro Lucii její soupeřka velkou neznámou. „O soupeřce nic nevím, takže půjdu proti ní, jak se říká, naslepo. Nijak se tím ale nestresuji," tvrdí Lucie, která má zkušenosti i ze světa modelingu. V Plzni už jednou boxovala, předloni tady získala mistrovský titul ještě mezi amatéry. Teď ji ale čeká hala zaplněná několika tisíci fanoušků a velkolepá show plná světel. „Moc se na sobotu těším, na samotný zápas i na celý večer. Chci si to maximálně užít," svěřuje se Lucie, která je u nás společně s Fabianou jedinou ženou, jež se živí boxem. Do Plzně se chystají i jejich fanoušci, z Ústí nad Labem přijede celý autobus a další se sem vypraví auty.

Sobotní galavečer v Plzni potrvá od 18.00 do půlnoci.