Italské ženské Open se do kalendáře LET vrátilo po sedmi letech. Tříkolový turnaj se hraje bez diváků v severoitalském Fubine Monferrato v provincii Piemonte na hřišti Margara.

Start do turnaje Koželuhové vyšel. Jednadvacetiletá amatérka zahrála v prvním kole tři birdie (o ránu pod par jamky) a dvě bogey (o ránu nad par jamky), což v souhrnu dalo 71 ran. „Létalo mi to docela slušně,“ okomentovala Koželuhová výkon z prvního kola při své premiérové účasti na turnaji.

Přesto hráčka plzeňského Greensgate Golf Clubu ví, že o cut, který do nedělního finálového kola propustí jen šedesát golfistek, bude muset ještě zabojovat. „To je můj první cíl,“ hlásila z Itálie.

V loňské sezoně se Koželuhová na okruhu nejvyšší evropské túry představila dvakrát a vždy byla úspěšná.

Tomáš Vlasák.
Vlasák už nevěřil, ale týmu obrat strašně přál

Cutem prošla ve Švýcarsku a předtím vůbec poprvé v kariéře doma na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně, kde prestižní turnaj pořádá její otec a promotér Luboš Koželuh.

Pro mladou golfistku tehdy šlo o nezapomenutelnou záležitost. Jen považte, premiérový postup do finálového dne si zajistila poslední ranou na poslední jamce. A dopředu věděla, že nesmí minout.

„No, byl to neskutečný zážitek. Věděla jsem, že ten putt (ránu na jamkovišti) musím dát, takže tep mi vylétl opravdu vysoko. A v ten moment, jak spadl míček do jamky, jsem byla opravdu moc šťastná. Ale nejvíc šťastný byl asi můj táta, ten tam doslova jásal radostí (smích),“ zavzpomínala Koželuhová.

Přesvědčila se, že může hrát s nejlepšími profesionálkami, a novou sezonu také zahajuje odhodlaně.

Takhle Chrudim ještě nikdo neponížil. Až letos futsalisté Interobalu Plzeň.
Před play-off Plzni nikdo nevěřil, říká šťastný trenér futsalových mistrů

„V zimě jsem se chystala ve Španělsku v rodině mého přítele, který je navíc také golfista a lepší hráč, než jsem já. Společné tréninky mě hodně posunuly. Mám za sebou asi nejlepší přípravu v kariéře, na hřišti jsem odvedla hodně práce a teď to zkusím zúročit,“ prohlásila reprezentantka.

Hned několik možností jí nabídne nabitý úvod sezony. Na turnaj v Itálii naváže Koželuhová hned příští týden na Konopišti, kde se koná turnaj z nižší série LET Acces. A poté v závěru června v Berouně, kde se dámská elita utká v dalším ročníku Tipsport Czech Ladies Open. A dopředu je zřejmé, že konkurence bude znovu nabitá. Hrát se bude o 200 000 eur.