Tu má sice Plzeň jistou, ale protože se všechny získané body do nadstavby počítají, každý zápas může v konečném účtování rozhodnout o celkovém pořadí.

Talent M.A.T. Plzeň, který v posledním utkání podlehl pražské Dukle 22:23 a přišel o skvělou sérii čtrnácti výher v řadě, se zítra od 10.30 hodin představí na hřišti Karviné.

„Určitě nás ta porážka mrzí, ale do Karviné si jedeme pro reparát. Dobře víme, že to bude strašně těžký zápas, protože Karviná potřebuje v boji o elitní šestku každý bod. Očekávám podobné utkání jako proti Dukle, ale snad to bude pro nás se šťastnějším koncem. Jsem přesvědčený, že máme na to tam vyhrát," říká trenér Plzně Martin Šetlík.

V minulé sezoně Západočeši Karvinou dvakrát porazili a také v aktuálním ročníku první duel zvládli, když v hale na Slavii porazili mnohonásobného českého mistra 30:27.

„Díky tomu samozřejmě jdeme do utkání v psychické pohodě, ale je jasné, že každý zápas je jiný. Pokud nám bude fungovat obrana, tak i v Karviné můžeme uhrát dobrý výsledek," je přesvědčen Šetlík.

Talent odjede do Karviné v kompletním složení. K dispozici bude také střední spojka Michal Tonar, který z posledního zápasu kvůli nešťastné srážce odstoupil kvůli podezření na lehčí otřes mozku.

Házenkáři Karviné do nového roku sice nevykročili dobře a první zápas ve Frýdku prohráli 25:30, ale potom doma porazili Brno 24:19 a zvítězili poměrem 26:20 ve Zlíně.

Program 20. kola extraligy: Dukla Praha – Lovosice (SO 16.30), Zubří – Přerov (SO 18.00), Jičín – Hranice (SO 18.00), Kopřivnice – KP Brno (SO 18.00), Frýdek-Místek – Zlín (SO 19.00), Karviná – Plzeň (NE 10.30).