„Nicméně, měl jsem hodně ukvapených ran do gólmana a do tyčí," řekl po utkání Tonar. Český mistr 
v házené v neděli nestačil na Kolding 20:31. V Dánsku o týden dříve padl 23:38. 
V poháru tak Talent končí.

Prohráli jste o 11 branek. Je to zklamání?
Určitě je to zklamání. Rozdíl 11 gólů na domácím hřišti je příliš. Chtěli jsme odčinit vysokou prohru v Dánsku, ale Kolding nás prakticky k ničemu nepustil, vůbec nám nedal čuchnout. Od začátku do toho šel zostra, vůbec to nepodcenil. Celý zápas to bylo o šest 
a více branek. Ve druhém poločase jsme měli světlé okamžiky v obraně, kdy se Jirkovi Fořtovi podařilo míč několikrát soupeři vypíchnout. Ale to je prostě málo. Pro nás mladé jsou takové zápasy speciální a podle toho k nim musíme přistupovat. Nesmíme se bát a podat trošku lepší výkon.

Myslíte, že největší problém byl v ubránění soupeře?
Jejich pivot má 120 kilo, takže pro mě to bylo těžké 
a nevypořádal jsem se s tím dobře. Věděl jsem od trenéra, že to dohrávají, ale vzadu jsem to nezvládal. Druhý poločas se nám na chvíli podařilo dostat Kolding pod tlak. Škoda, že se nám to nepovedlo i v první půli, kdy nás jednoduše přehrávali tím, že střední spojka házela míče na kraje 
a vznikalo přečíslení.

Viděl jste herní posun oproti zápasu v Dánsku?
Kolding má ohromné zkušenosti, zase zkoušel hrát na sedm lidí. Posun?Asi jo. V obraně se nám párkrát povedlo zachytit míč.

Co si z toho dvojzápasu lze vzít do české extraligy?
Asi bych si vzal bojovnost. Nepřistupovat k extralize 
s tím, že je to nějaká slabší soutěž, ale jít do toho naplno jako v Poháru EHF. Inspirací by mohlo být i řešení situací ze strany Koldingu. To je prostě paráda, když levá spojka to má natáhlé 
a vyřeší to z 80 procent dobře. Mají klid v koncovce, když uděláme chybu, tak to potrestají rychlým protiútokem, z čehož jsou hrozně jednoduché góly a na této úrovni hodně účinné.

Odehráli jste čtyři zápasy za deset dní? Nechybí síly?
Je to náročný program, ale musíme to zvládat, i když nejsme kompletní. Máme uzpůsobený program – lehčí, hodinové tréninky. Nemohu ale říct, že bychom byli se silami dole. Na program se nemůžeme vymlouvat, Kolding byl lepší.

Je těžké hrát naplno, když náskok soupeře narůstá?
Proti takovým týmům se nehraje každý den, takže jsem do toho šel naplno. 
O motivaci bylo postaráno. Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké to je hrát na evropské úrovni jeden na jednoho, střelbu z dálky, prostě herní situace, které si v extralize nevyzkoušíte.

Netěšíte se na to, že už budete hrát jednou týdně?
(smích). V poháru bych rád pokračoval, ale na druhou stranu to bude úleva, protože se dostaneme zpátky do našeho režimu. Konečně potrénujeme a budeme se celý týden připravovat na jednoho soupeře.

Co porážky udělají s psychikou?
Dvě vysoké prohry jsou znát na psychice, ale myslím si, že se z toho brzy oklepeme a půjdeme do extraligy. Máme tři tituly v řadě a musíme se vypořádávat 
s tím, že se na nás bude chtít každý soupeř vytáhnout. Musíme zvládnout už nedělní zápas s Lovosicemi.