Basketbalisté Lokomotivy Plzeň podlehli v přímém souboji o čelo tabulky první ligy ambicióznímu týmu USK Praha B. Domácí výběr před vlastním publikem v městské hale na Slovanech připravily o bodový zisk dva faktory: smůla v závěru a nedisciplinovanost.

„Od úvodu utkaní jsme se potýkali stejně jako v jiných zápasech s nedisciplinovaností na obou polovinách hřiště, dali jsme tak USK šanci jít do několikabodového vedení," zlobil se trenér týmu David Zdeněk.

Zkušený stratég si vybral oddechový čas, proházel sestavu a karty se obrátily. Lokomotiva přidala plyn a vypracovala si dvojciferný náskok.

„Během třetí čtvrtiny se náskok vyšplhal až k 17 bodům, zejména díky kolektivní hře v obraně a disciplíně v útoku," upozornil kouč basketbalistů. Jenže Západočeši pohříchu pohodlný náskok promarnili.

„Opustili jsme úspěšnou hru a to se nám vymstilo. V závěrečné čtvrtině jsme opět dali hostům naději, a ti se po několika koších v řadě probudili. Trpělivě ukrajovali bod po bodu," pokračoval Zdeněk.

Na domácí padla deka. Přesnost v zakončení i herní pohoda byly pryč.

„Ztěžkly nám nohy. Přesto jsme neustále vedli a osud utkání měli ve svých rukou. Závěrečný útok USK byl jak ze zlého snu a jen dokonal naprostý kolaps a nesoulad ve hře, který nás v poslední části zastihl," neskrýval ostřílený lodivod hluboké rozčarování nad zmarem svých svěřenců v poslední čtvrtině.

Infarktový duel totiž rozhodla trojka, kterou hosté trefili v poslední vteřině souběžně se zvukem klaksonu. „Ta nás doslova zmrazila," dodal Zdeněk.

Basketbalisté Lokomotivy tak musí překousnout nepříjemné sousto, ale kouč již myslí dál.

„Musíme se poctivě připravit na další utkání v Liberci a vrátit týmu jistotu a klid do dalších bojů. Dobré je, že v polovině týdne sehrajeme pohárové utkání v Domažlicích, které nám zkrátí a obohatí týdenní přípravu," vyhlíží trenér Lokomotivy Plzeň David Zdeněk.