Na vítězství 29:18 a postupu do finále házenkářské extraligy měl tak lví podíl. „Mám radost, že to vyšlo, protože v předchozích zápasech jsme s Filipem (gólman Herajt) týmu moc nepomohli. V Jičíně jsem skoro nic nechytl, tak jsem rád, že jsem to teď klukům vrátil a pomohl jsem víc,“ těšilo Šmída.

Ostrostřelec Šulc vám v neděli dával góly už jen ze sedmiček…

Kluci perfektně blokovali střely a bránili. Přirovnal bych to k zápasům s Lovosicemi, v nichž jsme s Filipem dochytávali to, co proletělo,a krásně jsme viděli, kam míč poletí. Minulé zápasy s Jičínem spolupráce obranného bloku s brankářem trošku haprovala, proto nám Ondra Šulc nastřílel 13 gólů.

Stalo se vám, že jste dostal jen šest gólů za poločas?

Myslím si, že ano. Ale nebylo to v tak důležitém zápase.

Neúspěšně jste zkoušel trefit prázdnou branku…

Střely mně většinou nesednou. Bylo to v euforii, protože se mi povedl zákrok a viděl jsem prázdnou branku. Další jsem si už raději rozmyslel a přihrál Milanovi Ivančevovi. Střely a přihrávky nejsou moje parketa, ale v té chvíli to byl pokus a chtěl jsem si dát gól.

Jaký byl třetí zápas?

Chtěli jsme na Jičín vletět od začátku zápasu, což se nám povedlo. Zlomit je co nejdřív, aby odpor soupeře byl co nejmenší. Byl to skvělý zážitek, protože poprvé v sezoně přišlo hodně lidí (1100, pozn. autora). Chtěl bych poděkovat fanouškům, že přišli, a doufám, že na finále dorazí ještě více lidí.

Pošesté za sebou budete hrát o titul. Co na to říkáte?

Je to super. Parta kolem Péťi Vinkelhöfera, Kuby Šindeláře, Mikyho Tonara nebo mě drží pohromadě osm let a k tomu se každý rok doplňuje o kvalitní hráče. Toto je klíč k úspěchu. Věřím, že si do finále přeneseme hru bez výpadku, abychom to po dvou sezonách dotáhli k mistrovskému titulu.

Atraktivní technické pasáže byly na trati v Městě Touškově obsypány diváky.
Úspěšná premiéra. Touškovskou roklí se hnalo mládí i elita