Osmnáctiletý závodník bude hájit barvy stáje Jenzer Motorsport a tohoto seriálu se zúčastní jako jediný Čech.

Po zimní přípravě se plzeňský rodák na svůj ostrý start velmi těší. „Přes zimu jsem trénoval hlavně fyzičku a také angličtinu. Už se nemůžu dočkat, až si vyzkouším závod na okruhu. Je to pro mě obrovská zkušenost a budu se snažit dosáhnout co nejlepšího výsledku," říká mladý závodník.

Jakub Klášterka bude s novou automobilovou stájí startovat na prvních třech závodech seriálu GP 3. Po Barceloně má v plánu 27. května závod GP Monaka v Monte Carlu a 24. června pojede GP Evropy na okruhu ve Valencii. Další účast Klášterky na závodech je v jednání.

Seriál GP 3 se jede v rámci závodů F1 hodinu před samotným vrcholem a je považován za vstupní bránu do závodů formule 1.

Program seriálu GP 3 (šampionát se jede při všech evropských závodech Formule 1) – 13. května: GP Španělska (Barcelona), 27. května: GP Monaka (Monte Carlo), 24. června: GP Evropy (Valencia), 8. července: GP Velké Británie (Silverstone), 22. července: GP Německa (Hockenheim), 29. července: GP Maďarska (Hungaroring), 2. září: GP Belgie (Spa-Francorchamps), 9. září: GP Itálie (Monza).

Jakub Klášterka

*28. 4. 1994
- začal svou kariéru jako pětiletý
v autokrosu a poté sbíral úspěchy na motokárách. V roce 2008 se představil v národní formuli a ve stejné době byl přijat do prestižní pilotní akademie Auto Sport Academy ve francouzském Le Mans. Od roku 2009-2010 zkoušel štěstí ve Formuli Academy Euro Series.

- Auto Sport Academy je předstupněm i do světa slavné F1 a Jakub Klášterka zde získal studium jako jediný Východoevropan a rozhodně nejmladší.

- V roce 2011 po úvodních testech s Formulí Renaul Euro Series dostal nabídku pro sezonu 2012 jet mezinárodní šampionát GP 3.