Cyklista Tomáš Medek má fazónu. Což lídr týmu Puskinak.cz potvrdil v Plzni, kde vyhrál druhý podnik kriterijní Giant ligy po sobě.

Skvělý výkon při Grand Prix NejlevnejsiPneu.cz předvedl i Michal Kesl ze stejnojmenné stáje, který ovládl závěrečný spurt a zajistil si tak konečné druhé místo.

Třetí příčku si vybojoval Medkův týmový kolega a reprezentant v cyklokrosu Vojtěch Nipl. Až jedenáctý skončil lídr průběžného pořadí Jiří Nesveda. Na náladě to jezdci Sparty neubralo, protože i tak jistě míří za ziskem sedmého ligového titulu. Nesveda se jen nedávno oženil, ale na změnu stavu pokles formy nesvádí. „Po svatbě jsem si trochu orazil, ale pak jsem začal zase naplno trénovat a teď se cítím zatažený," uvedl zkušený spurter.

Start v Plzni si opět nenechal ujít mistr světa z časovky handicapovaných cyklistů Jiří Bouška (Lawi Author), ale i řada cyklokrosařů, pro které jsou ligová kritéria skvělým rychlostním tréninkem.

Dvanáctý díl série se i díky stylu bodování jel ve vysokém tempu. Cyklisté také vypsaných 55 kilometrů na dráze Rapidu prolétli za hodinu a necelých devět minut.

Z pelotonu se neustále pokoušeli odjíždět jednotlivci i i skupinky. Žádný únik však neměl dlouhého trvání. Nepřipustili to jezdci týmu Puskinak.cz, kteří tak připravovali co nejlepší pozici pro Medka.

Dobře se držel i Kesl, který dal všechny síly do poledního spurtu a tím se posunul na stříbrnou pozici. „Snažil jsem se udělat maximum pro úspěch. O druhé místo jsme v závěru usilovali tři a vyšlo to mně, takže jsem spokojený," říkal manažer a lídr týmu NejlevnejsiPneu.cz.

Sparta tentokrát vyšla zkrátka. „Já i průběžně druhý Tomáš Holub jsme byli marní, takže jsme se alespoň snažili pomoci dalším klukům," říkal Nesveda.

Nejlepším sparťanem byl čtvrtý Václav Viktorin. Soutěž aktivity v měsíci srpnu ovládl Denis Rugovac z Dukly.