Přesto měla spojka Talentu Plzeň pramálo důvodů k radosti, protože Západočeši obě utkání prohráli (24:30 a 31:32). V sobotní domácí odvetě s Karvinou tak budou odvracet konec sezony. „Karviná je určitě k poražení, ale teď jen abychom podali dobrý výkon,“ říkal Jan Stehlík.

Je vůbec možné najít něco pozitivního na prohraných zápasech v Karviné?
Druhé utkání už bylo výsledkově lepší. Ale je škoda, že jsme v Karviné nevyhráli alespoň jeden zápas. Velkou část druhého duelu jsme vedli a ve hře byly dobré momenty. Některé věci jsme ale také pokazili a vrátili tím Karvinou do hry. Rozhodly maličkosti jako to, že jsme prohráli přesilovku, což si v takovém utkání nemůžeme dovolit, protože nás to pak stojí vítězství.

Co musíte zlepšit do domácí odvety?
Asi odstranit technické chyby a zbytečné ztráty balonů. V některých momentech Karviná není lepší, ale trestá nás góly. A musíme proměňovat šance, které si vypracujeme.

Ve druhém utkání jste vstřelil deset gólů. Byl to váš nejpovedenější zápas za Plzeň?
Nevím. Nebudu to hodnotit.

Trénink hokejistů HC Škoda Plzeň
FOTO: Obhájcům bronzu ze Škodovky začal letní zápřah

Co říkáte na to, že v neděli bylo proti vám nařízeno devět sedmiček a dostali jste osm dvouminutových trestů?
Samozřejmě je to nepříjemné. Nevím, jestli a do jaké míry mohu hodnotit rozhodčí, ale přijde mi, že v play-off často nepodávají dobré výkony.

Můžete srovnat české rozhodčí s těmi ve Francii a na reprezentační úrovni?
Připadá mi, že u nás nemají jednotný metr. Chápu, že mohou udělat chyby, ale někdy dojde k absurdním věcem a tím zbytečně na sebe upozorňují. Říká se, že nejlépe píská rozhodčí, který na hřišti není vidět.

Zpátky k sérii. Zažil jste někdy kritickou situaci, během níž jste jako teď s Karvinou ztráceli, ale nakonec se vám to podařilo otočit?
Ve Francii se play-off nehrálo. Vzpomínám si, že s reprezentací jsme byli v hodně zlé situaci při jedné z kvalifikací o šampionát. Prohráli jsme v Srbsku o devět branek, ale doma se nám povedlo vyhrát o jedenáct gólů.

Na podzim porazili fotbalisté Tachova (v červeném) výběr Rokycan vysoko 6:1. V jarní odvetě zvítězili na hřišti soupeře 2:0.
Suverénní Tachov vyhrál šlágr v Rokycanech