Své kvality potvrdil v říjnu teprve dvacetiletý závodník na nedávném mistrovství republiky v Račicích. Zde se představil na sedmi tratích a jeho bilance byla vynikající – tři zlaté, tři stříbrné a jedna bronzová medaile. Jeho úspěch jen mírně snižuje fakt, že na domácím šampionátu chybělo šest nejlepších kajakářů včetně posádky stříbrného olympijského čtyřkajaku, kteří v té době absolvovali závěrečnou přípravu na mistrovství světa v Moskvě.

Jak jsi byl sám spokojen se svými výsledky na mistrovství republiky?
Já osobně jsem velmi spokojen, hlavně s výsledky na singlu. Na 200 metrů jsem dojel třetí a na pětistovce vybojoval svůj první mistrovský titul na singlkajaku v kategorii mužů. S výkonem v tomto závodu jsem byl maximálně spokojen.

V loňské sezoně jsi se nominoval se svým partnerem Špicarem i na mistrovství světa. Proč letos už spolu nejezdíte?
Po loňské sezoně, kdy nám všechno vycházelo (15. místo na MS na K2 500 m – pozn. aut.), jsme se letos na jaře na deblu trápili. Špicarovi se začalo dařit na kilometru, já jsem se zase více soustředil na kratší tratě 500 m a 200 m.

Letos jsi startoval i na řadě mezinárodních závodů. S jakými výsledky?
Kromě mezinárodních regat jsem reprezentoval na mistrovství Evropy do 23 let ve Francii. Na trati K2 500 metrů nám těsně unikl postup do finále, na K4 na kilometrové trati jsme skončili pátí. Na MS do 23 let v Szegedu se nám na čtyřkajaku nedařilo, nepostoupili jsme do finále.

Účast na mistrovství světa dospělých ti ale letos unikla…
Bohužel, je to tak, po loňské první sezoně mezi muži mě to dost mrzí. Nyní mě ale ještě čeká akademické MS v běloruském Minsku. Zde pojedu na deblu s mým novým partnerem Davídkem. Hlavně se však těším na závod čtyřkajaků, kde pojedeme v jedné lodi s olympijskými medailisty a mistry světa z letošního roku Havlem a Dostálem.

Letošní rok pro tebe byl náročný i z jiných důvodů…
Pro mě bylo letos prioritou zvládnout maturitu a přijímačky na FTVS. To obojí se mi podařilo, ale snadné to nebylo. Neustále jsem pendloval mezi Prahou a Plzní, bylo to náročné i psychicky. Snažil jsem se sice trénovat pořád stejně, ale možná se to na mých výkonech trochu podepsalo.

Jak jsi spokojen s přípravou v našem nejlepším oddíle rychlostní kanoistiky Dukle?
Jsem zde už více než rok a podmínky jsou opravdu profesionální. Naši skupinu vede mladý trenér a bývalý reprezentant Jan Souček. Oproti Plzni, kde jsem v poslední době trénoval sám, mám při tréninku ve skupině silnou konkurenci špičkových závodníků, což dává záruku kvalitní přípravy.

Je to sice trochu předčasné, ale jak se těšíš na příští sezonu?
Pro mě by měla být jednoznačně lepší. A to hlavně proto, že už budu bydlet a studovat v Praze a budu mít mnohem více času i klidu na trénování.