První dva čtvrtfinálové zápasy jsou na programu v neděli od 10.30 a v pondělí od 20.15 hodin v Městské hale na Slovanech. Série se hraje na tři výhry. Na sever Čech se po úvodních dvou zápasech přesune v sobotu 30. března.

Lovosice doplnily před play-off trenérský štáb o Pavla Faráře. „Určité věci už mají zaběhnuté, takže bych nečekal nic převratného. Pro mnohé hráče to ale může být nová motivace,“ citoval trenéra Talentu Plzeň Michala Tonara st. web házenkářského svazu.

Lovosice mají ve svém středu dva nejlepší střelce v základní části extraligy – Václava Klimta a Jiřího Motla. „Mohlo by se zdát, že když je ubráníme, budeme to mít jednodušší. Ale mají tam další mladé kluky, kterým roste sebevědomí. Pomohla jim i remíza s Karvinou v posledním kole,“ je přesvědčen kouč Západočechů.

Podle Tonara rozhodnou sérii drobnosti. „Uvidíme, kdo to zvládne lépe. Já jsem rád, že začínáme dvěma zápasy doma. Věřím, že nás diváci doženou k vítězstvím,“ dodal.

Talent Plzeň a Lovosice si před sezonou vyměnily hráče. Po dvouletém působení na severu Čech se do Plzně vrátil David Bičiště a opačným směrem putoval Josef Jonáš.

Nový trenér Lovosic Pavel Farář se pokusí své hráče na zápas co nejlépe mentálně a takticky připravit. „Čeká nás kvalitní soupeř, který má určitě širší lavičku než my. Ale je to play-off a favorit série je jasný,“ potvrdil Farář.

Za posledních 14 let severočeští Lovci, jak se hráčům z Lovosic přezdívá, pouze dvakrát nebojovali o medaile. Kromě jednoho pátého a jednoho šestého místa neskončili od sezony 2005/06 hůře než čtvrtí.

Tentokrát je však čeká těžká dřina. Plzeň má dlouhodobě lepší bilanci, doma ve vzájemném utkání základní části vyhrála 32:28 a navíc hraje první dva duely před domácím publikem. A pro připomenutí: Lovosice za celou sezonu venku ani jednou nevyhrály!

„Věříme, že v play-off se může všechno otočit, začíná nová soutěž. Pokud chceme uspět, musíme konečně zabrat i venku,“ říká největší hvězda lovosické party křídelník Jiří Motl.

I zkušený reprezentant však ví, kdo je kdo. „Ano, Plzeň je v sérii favoritem. My můžeme hrát s čistou hlavou, protože nemáme co ztratit. Plzni nic zadarmo nedáme,“ slíbil Motl.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň
Třetí čtvrtfinále urvali Kohouti znovu v prodloužení