Společnost Škoda Transportation v rámci svého projektu Škoda FIT spustila registraci na běh, který se v historickém jádru města uskuteční 28. května 2016.

Na programu bude nejen půlmaraton, ale i dětské závody, rodinný běh a štafety na 2 x 10 km a 4 x 5 km.

„Věřím, že se nám povedlo připravit trasu, která běžce zaujme a zařadí se mezi nejkrásnější městské tratě u nás. Atraktivní je určitě už tím, že je jednookruhová, závodníci tedy nebudou muset absolvovat žádné části trasy vícekrát. A ti, kdo si netroufají ´spolykat´ oněch více než 21 kilometrů půlmaratonu, mohou dát dohromady štafetu a podělit se tak o radost z absolvovaného závodu s týmovými kolegy," říká patron projektu Škoda FIT a člen dozorčí rady Škody Transportation Josef Bernard.

Registrovat se je možné na stránkách www.skodafit.cz, kde zájemci najdou i veškeré informace o závodu i o projektu Škoda FIT. Limit je 1500 běžců. Do 31. prosince mohou zájemci využít zvýhodněnou cenu startovného 390 korun.

Škoda FIT půlmaraton má ambice stát se největší sportovní událostí pro veřejnost v Plzeňském kraji. Program akce se proto neomezí jen na závody. Na náměstí Republiky bude přichystán bohatý doprovodný program.

Celý projekt Škoda FIT se snaží pomoci obyvatelům Plzně a Plzeňského kraje najít cestu ke sportu a zdravému životnímu stylu. Na projektu spolupracuje Škoda s řadou partnerů a osobností. Patronkou je olympijská vítězka a osobnost sportovního světa Dana Zátopková. Dalšími patrony jsou například hokejová legenda Martin Straka, olympijský medailista Jan Řehula nebo guru českého běhu Miloš Škorpil.

Součástí projektu Škoda FIT je rovněž řadu programů, které sahají od mítinků s odborníky na zdravou výživu a životní styl až po akce pro děti a mládež.

„Cílem Škoda FIT je podpořit vědomí, že zdravá výživa, pohyb a péče o zdraví by se měla stát samozřejmou součástí života a že pečovat o tyto tři pilíře se vyplatí," dodává Josef Bernard. ⋌ (mit, ks)