Králi 37. ročníku krosu se v téměř letní pohodě stali Tereza Hrochová a Tomáš Jaša. Závodník Baníku Stříbro se na tratě u Radčic vrátil po pauze a znovu jako vítěz.

Hned v úvodu souboje mužů na šest kilometrů se Jaša ujal vedení a po 21 minutách a 24 sekundách zvítězil. Na Zámečku navázal na triumfy z let 2013 (20:29) a 2014 (20:23).

„Čekal jsem to horší, protože teprve v úterý jsem se vrátil ze závodů ve Švýcarsku. Šlo o náročnou silniční desítku, k tomu cesta domů, ale nohy se rychle rozběhly,“ svěřoval se Jaša.

O 53 sekund zpět skončil druhý Vlastimil Šroubek mladší, třetí Ondřej Jadlovský ztratil 1:07 minuty.

Rokycanský trenér Robert Vágner.
Snad už to prolomíme, doufá kouč Vágner

Také obhájkyně prvenství Hrochová se na trůně udržela suverénně. V sólo závodu zaběhla atletka Škody Plzeň čtyři kilometry na náročném okruhu v solidním čase 15:55 minuty.

S Hrochovou vystoupaly na stupně vítězů Barbora Suchá a Nikola Michálková. Druhá absolutně však skončila Petra Šmákalová ze Sokola SG Petřín – nejrychlejší běžkyně nad čtyřicet let a jinak také pětinásobná vítězka Zámečku.

Mezi veterány zvítězili Daniel Kraus, Jiří Procházka, Milan Černý a Petr Janový,v třiasedmdesáti letech nejstarší účastník běhu.
V mládežnických kategoriích byli nejvíc vidět běžci AK Škoda a plzeňského Petřína.

Závod zařazený do programu ČUS Sportuj s námi podpořila Nadace 700 let města Plzně. Výsledky na www.zamecek.wz.cz.