Ten do Talentu přišel před touto sezonou právě z týmu Lovců a hned ve své premiérové sezoně na západě Čech se dočkal titulu.

„Je to neuvěřitelně krásný pocit, užívat si mistrovský titul. Sice ho v tuhle chvíli neslavíme doma, ale s našimi fanoušky, kteří nemohli do Lovosic přijet, určitě ještě něco proběhne příští týden po zápase proti Jičínu," plánuje Jakub Škvařil.

Kdy jste začal věřit, že vám titul neunikne?
Když jsme ve druhé půli vyrovnali, tak už jsem byl přesvědčený, že alespoň bod, potřebný k zisku titulu, získáme. Potom jsme Lovosicím utekli na tři góly a to bylo pro naše vítězství rozhodující.

Jaké jsou to pocity, získat titul v hale, která byla ještě nedávno vaší domácí?
Na jednu stranu je to super zážitek, ale přiznám se, že mám rozpolcené pocity. S místními kluky jsem odehrál za těch několik let spoustu zápasů, je tady suprová parta, suproví lidé a suprové zázemí. V tomto ohledu jsem si neměl na co stěžovat. Pro Lovosice je tohle hodně smutné.

Vy jste něco podobného tady ale už taky zažil…
Ano, před třemi lety, kdy tady slavila titul Dukla. To vypadalo úplně stejně. I když stříbro bylo pro nás ohromný úspěch, odcházeli jsme ze hřiště hodně zklamaní.

Poblahopřáli vám k titulu vaši bývalí spoluhráči?
Přáli mi to a já doufám, že upřímně.

První poločas jste prohráli 12:17, přičemž téměř o všechny branky domácích se podělili zkušení Milan Berka a Jiří Motl. Co jste na tyhle dva snajpry pro druhý poločas vymysleli?
Řekli jsme si, že k nim musíme rychleji přistupovat a že je nesmíme nechat hrát.

První sedmičku Plzně Petr Vinkelhöfer neproměnil, ale ty další jste vzal na sebe vy a ve všech třech případech byl stoprocentní. Pomohla vám znalost brankářů Jana Šálka a Artura Adamíka?
Já jsem se na sedmičky nominoval sám v pátek na tréninku, kde se mi dařilo. Artura samozřejmě znám a vím, jak chytá. Možná byla výhoda na mojí straně.

Jak moc Plzni chyběl váš bratr Milan, který si odpykával trest za dvě červené karty?
Celý týden jsme se na to připravovali a Lukáš Horký ho zastoupil suprově. Milan si určitě v hledišti zápas neužíval tak, jako my, ale on si ten titul určitě užije teď s námi všemi. Nevím, jak bude vypadat cesta zpátky, asi to bude hodně zajímavé…

Jak jsou naplánované oslavy?
Vůbec netuším, jak to trenér pojal. Určitě bychom chtěli udržet nadstavbovou neporazitelnost, ale přeci jenom titul je titul a ten se musí pořádně oslavit…