Duel je na programu v neděli od 18 hodin v hale na Slovanech. Hraje se bez diváků.

Čelo tabulky je vyrovnané, a tak si Interobal nemůže dovolit ztratit body.

„Chceme tři body, nic jiného nebereme. Nemůžeme ale nic podcenit, protože tři měsíce se nehrálo. Jsem zvědavý, co dlouhá pauza s námi udělá, věřím ale, že si s tím poradíme a začneme restart sezony tak, jak jsme v říjnu skončili. Proti Ústí chceme najet na vítěznou vlnu, jak herně, tak výsledkově utkání zvládnout,“ řekl trenér Interobalu Plzeň Marek Kopecký (na snímku).

Na konci loňského roku vedení Svazu futsalu ČR rozhodlo, že tuto sezonu nikdo z ligy nespadne. „Takže týmy, které hrají na spodku tabulky, jako Ústí, mohou hrát uvolněně a bez stresu. Navíc se nehrají fotbaly, takže všechny kluby budou mít k dispozici kluky z fotbalu. V tom může být nebezpečí ze strany Ústí, ale my bychom měli mít takovou kvalitu, že bychom si s tím měli umět poradit,“ věří Kopecký.

Futsalisté absolvují povinné testy na covid-19 až v neděli dopoledne, takže není vyloučené, že k absentujícímu Štrajtovi a Buchtovi ještě někdo přibude. „Michal Štrajt je do soboty v karanténě, takže uvidíme, jestli nastoupí. Tomáš Buchta s námi tři měsíce netrénuje kvůli osobním problémům. Uvidíme, jak se Tomáš rozhodne, musí si to sám srovnat, jestli chce dál pokračovat,“ prozradil Kopecký.

PROBÍJÍ SE MEZI elitu. Dvacetiletý basketbalista Rostislav Jirák zatím sbírá malé porce minut v dresu Nymburku. Jeho čas by měl teprve přijít.
Jirák: Hrát za Nymburk je pro mě velká zkušenost

Plzeňští futsalisté odehrají pět zápasů během dvanácti dnů. 10. ledna proti Ústí nad Labem, 12. ledna se Slavií Praha, 15. ledna v Teplicích, 19. ledna v Mělníku a 22. ledna s Chrudimí.

„Bude to náročné období. Doufám, že jsme se dobře připravili. Přestávka byla dlouhá a na zápasy se už těšíme, protože je lepší hrát než trénovat,“ ví kouč Plzně.

Interobal zatím odehrál čtyři zápasy. „Dá se říct, že od června jsme jen trénovali. Už jsem z kluků cítil, že chtějí hrát. Nebylo jednoduché v trénincích udržet jejich koncentraci,“ uvedl Kopecký.

Situace nebyla jednoduchá ani pro trenéry, protože podle Kopeckého nevěděli, na co hráče připravit. „Existovala varianta, že by liga začala začátkem listopadu, takže jsme tým připravovali fyzicky i psychicky, že se začne začátkem listopadu. Z toho sešlo, takže se celý tréninkový plán musel předělat. Museli jsme i zvolnit, protože nejde kluky tři měsíce jen dřít z kůže,“ vysvětlil.

Nabitý zápasový program změní tréninkové zvyklosti. „Tento týden můžeme doladit věci a potrénovat, protože hrajeme až v neděli, ale pak už to bude režim zápas, regenerace, výklus a předzápasový trénink. Čas bude spíš na regeneraci, videa a taktickou přípravu. Tréninku jako takového už moc nebude,“ popsal Marek Kopecký.