Za Plzeň se o vyrovnání postarali Štrajt s Kasýkem. Šest minut před koncem poslal Interobal do vedení kapitán Jakub Mižár a ve 37. minutě zvýšil na 4:2 pro Plzeň Michal Holý. Domácí stačili pouze snížit na konečných 3:4.

„S výkonem můžeme být spokojení ve druhé půli, protože první poločas nebyl úplně optimální, ale nebyl zase úplně špatný. Oba góly jsme dostali z rohů, když obě situace byly jako přes kopírák," řekl trenér Interobalu Petr Kučera.

Kouč byl přesvědčen, že i přes dvogólové manko jeho tým na poslední mužstvo tabulky herně má. „Povedl se nám vstup do druhého poločasu. Po vyrovnání jsme byli psychicky ve výhodě a nakonec jsme té výhody využili vstřelením dvou branek před koncem zápasu," uvedl Kučera.

Pro Interobal jde o cenné vítězství. „Cesta do Třince je hodně těžká a dlouhá. I když je soupeř v tabulce dole, tak si myslím, že dole neskončí a kvalitu má daleko vyšší než týmy, které jsou ve spodu tabulky," tvrdil trenér Plzně.

Interobalu se podruhé za sebou povedl obrat z 0:2. V minulém kole takhle otáčel doma proti Spartě. „První poločasy nám nejdou od začátku sezony. Za tu dobu jsme vedli snad jen jednou. Vždycky to dotahujeme a naštěstí, že teď se nám to daří otáčet. Nevím, proč se nám nedaří vstupy do zápasů, protože zkoušíme měnit rozcvičky a dostat se do tempa už od začátku. Je to zvláštní. Stojí nás to potom dvojnásob sil. Na druhou stranu je vidět, že mužstvo má charakter a že se s tím umí popasovat," konstatoval Kučera.

Už tento pátek čeká Interobal Plzeň těžký zápas proti druhé Slavii Praha. Hraje se od 20.30 hodin v Městské hale Lokomotiva na Slovanech. „Slavia hodně posílila, takže kvalita je tam velká. Bude favorit, ale tím, že hrajeme doma, nebudeme chtít prohrát. Po Chrudimi nás čeká asi nejkvalitnější tým ligy. Bude nám chybět nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Štrajt, který dostal čtvrtou žlutou kartu. Což bude pro nás velké oslabení. V posledních pěti kolech máme čtyři výhry, takže formu máme také dobrou. Bude to pro nás měřítko, kam letos můžeme mířit, protože Slavie je nahoře," uzavřel Kučera.