Trenéra Davida Friče nahradil Marek Kopecký, pozici kouče brankářů obsadil David Šimon, který s Kopeckým spolupracuje i u reprezentace ČR U21. Kádr opustili Křemen, Sláma, Turek, Sklenář a Abrham a do Plzně přišli navrátilec z hostování Vnuk a Slovák Zdráhal. Na testech byl v Plzni také další Slovák Pavol Matejov, který ovšem utrpěl poranění kolenea o jeho působení v Interobalu se teprve rozhodne. Zůstaly opory Holý, Rešetára Kovács.

Nový ročník nejvyšší futsalové VARTA ligy zahájí Interobal už v pátek na hřišti Tanga Hodonín. Generálkou na tento zápas bylo úterní střetnutí finále krajské části poháru proti Jerigu Plzeň. Interobal vyhrál 6:0 (Holý 2, Vnuk, Rešetár, Kovács, vlastní) a katapultoval se do celostátní části poháru.

„S přípravou jsem spokojený tak napůl. S čím spokojený nejsem, tak s tím, že někteří kluci v určitých fázích tréninku nepracují naplno, a také se zraněními několika hráčů, hlavně kluků ze Slovenska. Jsme ale pořád na začátku, za ten měsíc se toho udělat moc nedá, takže budeme během podzimu pokračovat v práci dál. Začali jsme hrát nový herní systém, který kluci zažili a už vědí, co to obnáší. V tom bych za celou letní přípravu viděl největší posun,“ hodnotil trenér Marek Kopecký na klubovém webu předsezonní přípravu Interobalu.

Doma se Interobal Plzeň představí poprvé v pátek13. září od 20.00 hodin proti Slavii Praha.

Tým HC Plzeň.
Házenkářky DHC Plzeň vyhrály turnaj v Otrokovicích