Plzeň drží třetí místo s náskokem pěti bodů na čtvrté Litoměřice. Cílem Interobalu je postoupit do vyřazovacích bojů z bronzové pozice a přiblížit se o krůček této metě může už v pátek zápasem 18. kola s desátým Olympikem Mělník. Hraje se od 20.00 hodin v Městské hale Lokomotiva na Slovanech. „S Olympikem nás čeká utkání po třítýdenní reprezentační přestávce, kdy jsme neměli kompletní tým pohromadě a věnovali se primárně síle a kondici, z tohoto pohledu nás nečeká nic lehkého,“ řekl trenér Interobalu David Frič na klubovém webu.

„Mělník je tým, který má velmi zvláštní výsledky, nicméně my si s tímto soupeřem nemůžeme dovolit ztrácet body a povinnost nám velí doma zvítězit,“ dodal Frič.

Podzimní utkání ve středních Čechách bylo bohaté na góly. Interobal vyhrál 13:6!

Trenér Plzně počítá s nominací několika futsalistů, kteří v neděli vybojovali mistrovský titul v kategorii U19. „Počítáme samozřejmě se zapojením Němce, Buchty i Zajíčka, kteří odvedli za devatenáctku vynikající práci,“ potěšilo Friče.

Hosté pojedou do Plzně s velkou motivací napravit podzimní vysokou porážku. „Víme, že v Plzni můžeme jen překvapit, ale určitě tam nepojedeme jen na výlet. Postavíme běhavé hráče a pokusíme se o úspěch,“ upozornil trenér Mělníku Pavel Šuba.
Mělník je momentálně na desátém místě tabulky s dvanácti body, a přestože má především starosti v boji o záchranu, dokáže i potrápit favority – v 15. kole se Olympiku například podařilo porazit Slavii Praha 5:4.