Štverák hrál v minulé sezoně za Benago Zruč nad Sázavou a po půl roce přišel na hostování do Plzně, které pomáhal ve druhé lize.

Jednání o přestupu skončila úspěšně v úterý. Také osobní život chce mít Tomáš Štverák spojený s Plzní, proto na zájem klubu kývl.

S příchodem posily je samozřejmě spokojený také trenér Petr Kučera. „Jsem moc rád, že se podařilo Tomáše přivést zpět. Na druhou stranu od něj očekávám jiný přístup než byl na konci sezony. Beru ho jako velkou posilu, jak na hřiště, kde by měl zúročit svoje zkušenosti z ligy a reprezentace, tak i do kabiny," říká na adresu Štveráka plzeňský kouč Kučera.

„V tréninku od něj očekávám stoprocentní přístup i zapojování se do koučinku při různých cvičeních a situacích," dodal Petr Kučera.

Hodně očekává od čerstvé posily také prezident klubu Michael Sinkule. „Díky všem za rychlou reakci a jsem rád, že se nám podařilo dokončit přestup i v době léta a dovolených. Jsem také rád, že Tomáše v Plzni máme. Určitě na sobě musí před sezonou zapracovat, ale má důvěru vedení klubu i trenéra. Štvery přichází s cílem dávat góly a přihrávat na ně. Věřím, že bude platnou posilou," uvedl Michael Sinkule.