Na bruslích s kolečky místo ocelových nožů si třiadvacetiletý brankář vedl skvěle.

Národní tým díky Frodlovým zákrokům prošel až do finále, kde však nestačil na výběr USA a po porážce 0:3 bral stříbrné medaile.

„I s odstupem času se mi to těžko hodnotí. Bylo to mistrovství světa, chtěli jsme uspět, ale Američané přivezli výborný tým. Možná nejlepší, co kdy na turnaji měli. Ve finále se hrál se skvělý inline, jenže soupeř byl lepší, takže jsme druzí,“ ohlédl se brankář za vystoupením ve Španělsku.

„Český tým obhajoval zlato, jenže každý rok se titul prostě vyhrát nedá. Ale i být druhý na světě je super výsledek,“ prohlásil Frodl.

Inline hokejem si zpestřuje hokejovou kariéru, ale na vrcholné světové akci se představil poprvé.

„Mohl jsem jet už předchozí roky, ale bohužel to vždy kolidovalo s hokejem. Letos mi však v Plzni vyšli vstříc a pustili mě ze závěrečného soustředění o dva dny dříve. Za což moc děkuju. Konečně mi to vyšlo,“ ocenil brankář.

Přitom se musel rychle přizpůsobit oproti lednímu hokeji odlišnému stylu chytání. „Zásadní rozdíl je v tom, že to neklouže,“ vysvětloval s úsměvem Dominik. „V inlinu se v zápase navíc rodí daleko víc šancí, takže jsem si docela zachytal. Což je dobrá příprava na další hokejovou sezonu,“ uvedl Frodl.

V té uplynulé se gólman s klukovským úsměvem a ryšavou kšticí stal výraznou oporou Škodovky a přispěl k zisku bronzu jak v extralize, tak v Lize mistrů.

„Nyní budu mít asi deset dní volna, ale už se těším, až vyjedeme na led a bude to nejen o dřině, ale i hokeji,“ uzavřel Frodl.

Olomoucký záložník Václav Pilař, někdejší hráč Viktorie Plzeň, se snaží přejít přes Tomáše Chorého, jenž do Plzně přišel pro změnu z Olomouce.
Pilaře uvítal potlesk. Viktoria ukázala velkou sílu prohlásil