V českém výběru nastoupily i tři mladé hráčky Litic – Lucie Dolívková, Lucie Duchková a Adéla Kožíšková.

Český výběr skončil ve skupině druhý, ale v semifinále nestačil na vítěze druhé skupiny Bělorusko. V souboji o bronz česká děvčata těsně 3:2 zdolala Rakousko, když jeden gól vstřelila litická Lucie Dolívková.

Semifinále: Česká republika – Bělorusko 1:3 (0:1, gól: Babická).

Semifinále juniorek bylo pro české barvy nešťastné. Bělorusky vstřelily rychlý gól a naše hráčky zaskočily. Dokázaly se ale oklepat a do zápasu se vrátily ohromnou bojovností. Po přestávce

Češky vyrovnaly, ale své další šance nevyužily. Bělorusky opět udeřily a v závěru svoji výhru pojistily třetí brankou. Sen o postupu do divize A se domácím hráčkám rozplynul.

O 3. místo: Česká republika – Rakousko 3:2 (1:2, góly: Kolářová, Dolívková, Nováková).

Češky do zápasu o bronz vstoupily lépe, v první čtvrtině se z rohu trefila Kolářová. Rakušanky ale vyrovnaly a po přestávce se dostaly do vedení. Česká reprezentace se ale nevzdala, před koncem třetí čtvrtiny vyrovnala bekhendem litická Lucie Dolívková.

Tři minuty před koncem zápasu zahrával český tým trestný roh. Rakouská gólmanka balónek pouze vykopla před sebe a Nováková ho okamžitě uklidila do branky – 3:2. Další drama už se nekonalo, a tak Češky mohly slavit třetí místo.

„Podobně jako na halovém ME ve Vídni u této party děvčat rozhodlo jejich velké srdce. S takovou zarputilostí, bojovností, nadšením se dá otočit i takový zápas, jaký jsme odehráli proti Rakušankám,“ zářil trenér národního týmu, litický Lukáš Nocar.

Konečné pořadí: 1. Rusko, 2. Bělorusko (postup do divize A), 3. Česká republika, 4. Rakousko, 5.

Skotsko, 6. Ukrajina, 7. Turecko, 8. Polsko (oba týmy sestup do divize C).