„Moc se těším, protože kvalifikace je o něčem jiném než přípravné zápasy, které se v Plzni hrály. Doufám, že přijde hodně lidí, aby se kvalifikační utkání sem zase někdy vrátilo,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci reprezentant Michal Holý, futsalista Interobalu Plzeň.

Mezi novináře dorazili čtyři hráči Plzně z osmi. „Nejsem tady doma (smích), ale jsem rád, že se hraje v Plzni. Těším se a doufám, že přijde hodně lidí a že nás budou povzbuzovat. Věřím, že předvedeme skvělý výkon a že vyhrajeme,“ uvedl hráč reprezentace a Interobalu Michal Seidler.

Češi se s Arménií střetnou teprve podruhé v historii. Na premiérovém duelu je už pěkný nános prachu, protože to bylo v roce 2007. V současném kádru národního týmu ho pamatuje kapitán reprezentace a Interobalu Plzeň Lukáš Rešetár. „Ten zápas si do detailu nevybavuji, protože je to už několik let. Vyhráli jsme 2:0 a vstřelil jsem gól, který jsem si teď připomněl na videu. Pamatuji si, že tehdy také šlo o kvalifikaci na mistrovství světa v Brazílii, na které jsme po baráži s Rumunskem postoupili. Myslím, že to byla moje druhá kvalifikace a v národním týmu jsem byl nováčkem,“ podělil se o vzpomínky Rešetár.

U výhry 2:0 byl i asistent reprezentačního trenéra Vlastimil Bartošek. „Arméni byli houževnatým soupeřem. Pomohli jsme si standardními situacemi, z nichž jsme vstřelili dva góly. Vyhráli jsme, ale Arménie byla těžký soupeř,“ prohlásil Bartošek.

Šlágr kola futsalové ligy Chrudim (v tmavém) - Interobal Plzeň 3:3, 28. září 2022.
Interobal střílel Chrudimi góly při power-play

Současná arménská reprezentace se opírá o čtveřici brazilských futsalistů s arménským pasem. Také Arméni vyhráli svůj kvalifikační zápas o MS 2024 v Bosně (4:3). Češi ji porazili 4:2.

„Čeká nás hodně těžký zápas, protože Brazilci té hře dávají úplně jiný rozměr. Jsou výborní. Máme videa, hlavní trenér navštívil zápas v Bosně, takže jsme připraveni dobře. Zápas v Arménii bude těžší a důležitější než ten v Plzni,“ tvrdil asistent trenéra Tomáše Neumanna.

K úspěchu podle Bartoška povede aktivní hra, dostupování protihráčů. „Soupeři nesmíme dát prostor, protože jeho hráči mají rádi balon a jsou nebezpeční. Pokud budeme couvat a jen bránit, bude to špatné. Soupeře musíme napadat,“ nastínil Bartošek.

Interobal Plzeň - Sparta Praha (ve žlutém) 2:3, 5. září 2022.
FOTO: Interobal končí v Českém poháru. Sparta mu vrátila porážku z ligy

Trenérům budou chybět Radim Záruba a v Arménii Tomáš Koudelka. Naopak k dispozici bude Lukáš Rešetár, který vynechal zápas s Bosnou. „V lize proti Chrudimi jsem hrál celý zápas, ale ke konci jsem měl drobné zdravotní problémy. Teď už ale budu připravený do zápasu od začátku a uvidíme, jestli sval vydrží celý zápas,“ konstatoval Rešetár.

Futsalový svaz chystá na středu bohatý program. „Jelikož ve stejný den hraje od 21 hodin Viktoria Plzeň s Bayernem Mnichov fotbalovou Ligu mistrů, připravili jsme pro fanoušky haly speciální losování o takzvaný zlatý lístek. Z čísel zápasového bulletinu vylosujeme o přestávce jednoho šťastlivce, který získá dvě vstupenky na Bayern a z futsalu může rovnou vyrazit na fotbal,“ sdělil PR manažer Svazu futsalu ČR Michal Pavlík.

Vstupenky na kvalifikační zápas stojí 150 Kč. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

1. FUTSAL LIGA, 2. kolo: SK Interobal Plzeň - Sparta Praha 8:0.
FOTO, VIDEO: Interobal deklasoval pražskou Spartu, hattrickem se blýskl Holý