Národní tým prohrával 0:1, ale plzeňští Vnuk a Holý do poločasu otočili vývoj utkání - 2:1. Ve 32. minutě plzeňský Seidler pro přihrávce gólmana Interobalu Vahaly zvýšil na 3:1 a pátou branku Česka vstřelil kapitán národního týmu a Plzně Rešetár - 5:1.

Tomáš Vnuk hrál po delší době reprezentační duel, protože téměř rok laboroval se zraněným kolenem. Devětadvacetiletý futsalista docílil v Bosně tři kanadské body (1 + 2). "Byl to super zápas. Po prvním střídání, které se mi nevydařilo, jsem už začal řádit. Horší začátek bych přičítal tomu, že jsme byli zakřiknutí z toho, že nám stačí i prohra o jeden gól. Jsem rád za všechny, kteří dali gól. Ale i za tým, který bojoval. Je jedno, kdo vstřelil gól, protože jsme postoupil jako tým. Utkání se zlomilo na začátku poslední desetiminutovky za stavu 2:1, protože Bosna musela riskovat, když potřebovala vyhrát o dvě branky," řekl v pozápasovém videorozhovoru Tomáš Vnuk.

Baráž se odehraje v termínu 10. - 19. dubna 2023. Los proběhne v pátek 10. března od 14 hodin. Potencionální soupeři Čechů jsou: Belgie, Moldavsko, Maďarsko, Nizozemsko, Německo, Švédsko, Litva.

1. Futsal liga (21. kolo): SK Interobal Plzeň (futsalisté v červenočerných dresech) - FC Rapid Ústí nad Labem 16:1.
OBRAZEM: Interobal smetl Ústí a má blízko k trofeji pro vítěze základní části

Bosna a Hercegovina - Česko 1:5 (1:2)

Branky a nahrávky: 5. Gašpar - 10. Vnuk (Holý), 13. Holý (Vnuk), 32. Seidler (Vahala), 32. P. Drozd (D. Drozd), 39. Rešetár (Vnuk). ŽK: Bošković, Gosto - Koudelka. ČK: 37. Gosto (Bosna).

Bosna a Hercegovina: Milanović (Poračanin) – J. Sesar, Ivanković, Bundavice, Bošković – M. Sesar, Gašpar, Gosto, Jelić, Baručija, Džindić, Čorhodžić, Duvnjak. Trenér Ivo Krezo.

Česko: Vahala (Němec) - Koudelka, Slováček, D. Drozd, P. Drozd - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk, Buchta, Künstner, Křivánek, Vokoun. Trenér Tomáš Neumann.

Démoni Česká Lípa (zelení) - Interobal Plzeň 2:12, 17. února 2023.
FOTO, VIDEO: Interobal vymetl s Démony. Klid našel až ve druhé půli