Čtyřiatřicetiletá jednička českého profesionálního boxu se s o dvanáct let mladším soupeřem utkala v sobotu při galavečeru v Čeljabinsku. Přesto, že byl Horváth v ringu lepším boxerem a už v závěru zápasu sklízel gratulace z prvních řad i potlesk celé haly, bodoví rozhodčí viděli něco jiného – borec plzeňské stáje Qwert Boxing nakonec prohrál na body 0:3.

Domácí hvězda Kurbanov, který všech jedenáct utkání v profesionálním ringu vyhrál, z toho devětkrát před časovým limitem, narazil na skvěle připraveného Horvátha. Borec plzeňské stále Qwert Boxing nepustil svého soka do výrazné ofenzivy, naopak ve výměnách byl přesnější.

Talent Plzeň x Cement Hranice
Talent si zastřílel, ale také hodně inkasoval

Horváthovi sice uteklo sedmé a osmé kolo, ale v devátém se opět vrátil, aby měl v posledních třech tříminutovkách navrch.
Diváci v hale přijali vítězství domácího boxera chladně, Mogamedov se v pozápasové promluvě v ringu soustředil převážně na to, aby v očích diváků ospravedlnil svoje sporné vítězství.

Očividně zklamaný český boxer pro něj těžkou situaci ustál a spontánně pozdravil celou halu. „Spasíba vsjom (Díky všem),“ pronesl do mikrofonu.

Tribuny mu vzápětí daly potleskem na vědomí, kdo je pro ně vítězem.

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 0:3
Viktoria uštědřila Liberci lekci