Klání na Zadově je nejdelším závodem třídílného seriálu, který odstartoval začátkem dubna v Jeseníkách a v srpnu vyvrcholí v Krkonoších.

Nachystán je klasický program. Na dlouhou trať – 74 kilometrů – se účastníci vydají ze Ski areálu Kobyla v pátek ve 23.55 hodin a na zdolání trasy mají 24 hodin. Souboj na kratší distanci 39 kilometrů s časovým limitem 12 hodin startuje v sobotu v 9.30 hodin.

„Trať vede krásnými kouty Šumavy. A zkrátka nepřijdou ani běžci se svými čtyřnohými kamarády. Letos je totiž nově v seriálu zařazena také kategorie Dog trekking, a to na obou tratích," zve k účasti Petr Liška.

„Pro závodníky jsou připraveny občerstvovací stanice a pro ty, které by postihl zdravotní problém nebo by z jakéhokoliv důvodu nemohli dorazit do cíle, rovněž svozový autobus," sděluje člen organizačního sboru.

Start na Zadově potvrdil mimo jiné vynikající český triatlonista a účastník havajského Ironmana Petr Vabroušek.

„Závod odstartuje známý horolezec Jan Trávníček, který úspěšně vystoupil na několik himálajských osmitisícovek a v příštím roce se společně s Radkem Jarošem chce pokusit o vrchol legendární K2. 
V cíli bude připraven doplňkový program pro děti," avizuje Liška.