Svěřenci trenéra Martina Šetlíka přivítají od 17 hodin v Městské sportovní hale na Slovanech celek z Frýdku-Místku.

Západočeši mají sice na svém kontě tři porážky v řadě, ale díky povedenému podzimu si mohou už dnes v předposledním kole základní části zajistit účast mezi elitní šestkou, která si to v nadstavbě rozdá o medaile.

„Vidina této jistoty nás může svazovat, ale to může také úplně stejně série tří porážek. Tohle si nesmíme připouštět. Na tréninku tvrdě makáme, semkli jsme se. Teď je čas, kdy se musí ukázat, že jsme dobrý tým. Já pevně věřím, že se zvedáme a proti Frýdku uspějeme," říká házenkář Plzně Lukáš Horký.

Frýdek ale nebude pro Plzeň snadným soustem. V posledních dvou duelech proti těžkým soupeřům prokázal dobrou formu, když na půdě Lovosic a doma s Jičínem prohrál pouze o jedinou branku.

„Nesmíme nic podcenit. Musíme do toho naskočit od první minuty a nedopustit nějakou tahanici. Bylo by nejlepší, kdybychom rychle gólově odskočili, pak se nám bude dýchat lépe. Musíme myslet i na to, že po porážce s Hranicemi máme fanouškům co vracet. Věřím, že nás přijdou znovu podpořit," přej si Horký.

Diváci, kteří předloží vstupenku ze včerejšího hokejového utkání proti Litvínovu, mají vstup zdarma.

Program 21. kola: Talent M.A.T. Plzeň – Frýdek-Místek (SO 17.00), KP Brno – Zubří (SO 17.00), Kopřivnice – Lovosice (SO 17.00), Přerov – Jičín (NE 10.30), Karviná – Hranice (NE 10.30). Volno má Dukla Praha.