Los semifinále play-off extraligy hokejbalistů přisoudil hráčům HBC Plzeň velice těžkého soupeře – vítěze základní části HBT Vlašim. Favorit v domácím prostředí potvrdil svou roli a ujal se vedení v sérii 2:0. Plzeňané jsou tak na pokraji vyřazení, ale předem boj nevzdávají a v domácím prostředí chtějí bilanci srovnat.

První semifinálové utkání mezi oběma týmy bylo po celých čtyřicet pět minut zcela vyrovnané. O výsledku rozhodla trefa reprezentanta a Explzeňana Michala Průchy, který se po buly opřel do balonku a poslal ho za gólmana Kráčinu. V závěru duelu zkusili ještě mečouni hru bez gólmana, ale sami v ní inkasovali. Do opuštěné klece přesně zacílil Švanda.

„Zcela vyrovnané utkání, ve kterém jsme si vypracovali velké množství šancí, ale bohužel jsme se nedokázali ani jednou trefit. Vlašim nás za špatnou koncovku potrestala a šťastně zvítězila," hodnotil první zápas mezi oběma soupeři asistent trenéra Kadaněho Tomáš Semera.

O den později drželi Západočeši krok se svým soupeřem pouze v první třetině, po níž sice ještě dokázal na Průchovu trefu v přesilovce zareagovat plzeňský Polívka, ale zbytek zápasu byl výhradně v režii Vlašimi. Domácí zatížili do konce zápasu konto soupeře ještě pěti trefami a připsali si druhé vítězství. K postupu jim proto před cestou na západ Čech chybí pouze jediné vítězství.

„Utkání začalo stejně jako předchozí, ale oproti prvnímu střetnutí do nás domácí tvrdě šli a zranili nám čtyři hráče. Za své zákroky navíc nebyli potrestáni. My jsme naopak chodili na trestnou lavici za úplné banality. Vlašim má navíc přesilovky skvěle sehrané a vstřelila nám v nich tři góly. Mám z toho proto takové smíšené pocity," nelíbil se metr rozhodčích Tomáši Semerovi.

„Prohrávat 0:2 na zápasy není vůbec příjemné, ale přesto se budeme snažit doma zabojovat a vrátit sérii zpátky do Vlašimi," přeje si plzeňský trenér Semera.

Dominik Rejthar