Po úvodní výhře 2:1 v Třinci a vítězství 7:4 doma nad Pardubicemi si přivezli tři body i z Prahy, kde těsně 2:1 zdolali Kert a prakticky si již zajistili účast v play-off.

Kert Park Praha – HBC Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Franěk (M. Kruček, Kočka) – 27. Edl (Malý, O. Benedikt), 36. Edl (Gřonka). Rozhodčí: Černý, Prudík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Úvod utkání Plzeňané zaspali. První šanci domácích ve 2. minutě ještě zlikvidoval gólman Marek, ale hosté se nepoučili a o minutu později už inkasovali. V nepřehledné situaci před plzeňskou brankou se nejlépe zorientoval Miroslav Franěk. Postupem času se začali osmělovat Západočeši, obrana Kertu si ale dokázala poradit a přestála i náročné chvilky před přestávkou, kdy hrála Plzeň 12 vteřin dokonce ve dvojnásobné přesile.

Krátce po pauze ale fauloval plzeňský Kavalír a domácí málem odskočili na rozdíl dvou branek, Myslivec ale v dobré šanci selhal. Poté převzali iniciativu opět hosté a dokázali si vytvořit několik šancí. Z tlaku ale vyplynul faul brankáře Mikla, na který Kert doplatil ztrátou vedení. Při přesilovce Plzně totiž přišla první chvilka Michala Edla, jenž po přihrávce Malého vyrovnal na 1:1. Vstřelený gól Plzeň nakopl, převahu v závěru třetiny už ale hosté nedokázali přetavit v další branku.

Hned po druhé pauze ale Plzeňané navázali tam, kde přestali. Benediktovu ránu sice Mikl zlikvidoval, na další pokus Edla už byl ale krátký, a hosté tak dokonali obrat.

Domácí se pokoušeli srovnat stav, ale ani přesilovka či závěrečné power-play k tomu nevedla, naopak Ondřej Kejř prázdnou branku domácích jen těsně minul. To však nic nezměnilo na vítězství Plzně.

HBC Plzeň: Marek – Vodrážka, J. Benedikt, Slanec, Kavalír, Edl, Krpal – O. Benedikt, Malý, Krch – Krásný, J. Kejř, Švarc – O. Kejř, Valenta, Gřonka.

Ostatní výsledky: Jihlava – Kladno 2:4 (0:1, 2:1, 0:2), Ústí n. Labem – Vlašim 1:2 (0:0, 0:0, 1:2), Pardubice – Most 7:1 (5:0, 1:0, 1:1), Karviná – Hradec Králové 1:7 (1:2, 0:3, 0:2), Třinec – Letohrad 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).