Utkání mělo pro domácí slavnostní příchuť, poprvé totiž hráli v nové hale u 4. základní školy.
Hned ze začátku sice několikrát zahrozil Most, ale domácí rychle převzali iniciativu a už v 5. minutě se ujali vedení. Zblízka se trefil Balíček.
Domácí měli i dál navrch, další branku přidali však až ve druhé třetině. Tvrdou ranou ze středního pásma se k tyči trefil Ondřej Kejř.
Plzeňané se ale dlouho z dvoubrankového vedení neradovali, o pětadvacet vteřin později snížil Hulín. To domácími trochu otřáslo a do druhé přestávky měli hosté několikrát blízko k vyrovnání.

Ve třetí části se ale vše vrátilo do starých kolejí a Plzeňané se tlačili za další brankou. Tu vstřelili ve 35. minutě, když se k dorážce dostal Beránek.
V závěru Most sáhl při oboustranném vyloučení k power play, ta se ale po dalším trestu pro hosty změnila v přesilovku domácích čtyři na tři. Ti si pak už svoji výhru ohlídali.

„V první a třetí třetině jsme hosty k ničemu nepustili. Ve druhé třetině jsme se po laciném gólu trochu začali bát o vítězství, i když nebylo proč. Před kluky smekám, hráli dobře a proti zápasům v Praze a ve Vlašimi jsme dali alespoň tři góly, i když šancí jsme měli o hodně víc. Já ale věřím, že pokud ta hra vypadá takhle a dostáváme se do šancí, že je to jen otázka času, kdy začneme dávat i víc gólů,“ hodnotil zápas trenér plzeňského celku Rostislav Kurfürst.
Druhý zástupce Plzeňska v nejvyšší soutěži Snack Dobřany vyšel tentokrát naprázdno. Obhájci titulu z kladenské Habešovny podlehl doma 2:6.

Výsledky: Škoda Plzeň – Pento Most 3:1 (1:0, 1:1, 1:0, branky Plzně 5. Balíček, 20. O. Kejř, 35. Beránek), TJ Snack Dobřany – Habešovna Gladiators 2:6 (1:0, 0:3, 1:3, branky domácích 15. Roušal, 35.Rada).