Ač jejich plán vypadal zpočátku až nereálně, zvládli podzim ve velkém stylu a přezimovali na výborné třetí příčce extraligové tabulky. Tu by rádi udrželi až do vyřazovacích bojů.

Proto se v zimě poctivě připravovali na jarní část soutěže a snažili se nic nezanedbat.

„Myslím. že příprava byla velmi dobrá. Kromě pravidelných tréninků jsme sehráli řadu přípravných zápasů vesměs s kvalitními protivníky. Až na jediný zápas jsme ve všech zvítězili, až mě z toho trochu mrazí, jak to bylo výsledkově dobré. A to jsme ještě v některých utkáních nenastoupili kompletní a museli zaskakovat dorostenci. Ale i ti zahráli dobře a potvrdili, že v případě zranění mohou zacelit mezery v sestavě," byl spokojen s průběhem zimní přípravy trenér Josef Kadaně.

V posledních dvou generálkách před ostrým startem porazili Plzeňané rovněž extraligové týmy Kert Park Praha 4:1 a Hradec Králové 7:1.

„Tyto výsledky bych nerad přeceňoval, i když jsou samozřejmě potěšující. Ale až mistrovské boje ukáží, jak na tom skutečně jsme," míní plzeňský kouč.

Před dnešním úvodním zápasem jara, v němž HBC hostí od 14.00 hodin v hale na Košutce tým Třince, nehodlá na předsezónních plánech nic měnit. „Naším cílem stále zůstává zisk medaile. Nyní nás čeká ještě osm zápasů základní části, ve hře je hodně bodů, ale já stále zůstávám optimistou," tvrdí trenér hokejbalistů HBC Plzeň Josef Kadaně.