Tým ze severu plzeňského okresu zakončil letošní ročník domácí elity až na osmém místě, dvě příčky a čtyři body za poslední pozicí zajišťující boje ve vyřazovací části soutěže.

A to je oproti loňské sezoně, ve které cesta party zkušeného trenéra Zdeňka Korandy skončila až těsně před branami finále, zklamání. „Zklamání to sice je, ale na druhou stranu, před sezonou nám odešli čtyři hráči ze základní sestavy, a tak jsme si dali skromný cíl – udržet první ligu i pro příští ročník. A to se nám nakonec povedlo, takže můžeme být relativně spokojení. Hlavní cíl jsme splnili. Do příští sezony se ale musíme zlepšit, i když teď kvalitní hráči na trhu moc nejsou, musíme zkrátka někoho sehnat. Celou sezonu nás tlačila bota hlavně v defenzivní činnosti, na tu se v přípravě na další ligový ročník zaměříme,“ řekl v hodnocení sezony trenér nýřanských národních házenkářů Zdeněk Koranda.

A koho tipuje jako letošního mistra v národní házené?„Velké šance dávám Tymákovu. Zrovna tam od nás před sezonou odešli tři hráči. Tymákov hraje nepříjemný styl házené, je velice silný vpředu, po příchodu Davida Kroce má ještě větší kvalitu než předtím. Zároveň má ale dobrou obranu i skvělého brankáře. Podle mě to letos může celé vyhrát a přerušit nadvládu Přeštic,“ míní nýřanský šéf lavičky. Tak co myslíte, bude mít trenér Koranda pravdu?

Ze zápasu Nýrsko (v modrém) vs. Zruč (ve žlutém).
Nýrsko potupilo oslabenou Zruč. Ve šlágru kola uspělo Mýto