Téměř kompletní kádr se sešel včera k prvnímu tréninku v areálu Městské sportovní haly na Slovanech.

Z letních posil chyběl plzeňskému kouči pouze Jakub Škvařil. „Kvůli pracovním povinnostem se k nám připojí až od příštího týdne. A individuální program má na začátku přípravy gólman Honza Misař, kterého trápí potíže se zády," prozradil trenér šestého týmu minulé extraligové sezony Martin Šetlík.

V Plzni toho ale házenkáři Talentu v tomto týdnu příliš nenatrénují. Už dnes se totiž přesouvají na soustředění do Žinkov, kde budou do soboty.

„Tam půjde především o kondici. Na programu budou kola, posilovna a stabilizační cviky. K večeru potom nějaké doplňkové sporty," plánuje trenér Talentu Šetlík.

Pro nadcházející sezonu si našel nového asistenta, plzeňského odchovance Jiřího Hynka. Ten kvůli zranění kolena ukončil aktivní kariéru. „Jirka se prosazoval především v obranné činnosti, hrál bundesligu i v národním týmu a jeho zkušenosti budou pro hráče hodně přínosné," je přesvědčen Šetlík.

Přípravu a úvod sezony plzeňským borcům zkomplikuje fakt, že nebudou mít k dispozici své domácí prostředí. Rekonstrukce Městské sportovní haly se totiž protáhne minimálně do listopadu.

„Ještě není jisté, jestli první porci podzimních zápasů kompletně sehrajeme na hřištích soupeřů nebo budeme hledat náhradní domácí prostředí. Všechno je stále v jednání a klíčové je, kdy bude dán jasný termín dokončení rekonstrukce haly. Pro nás je to samozřejmě nepříjemná komplikace, se kterou se musíme poprat," je si vědom Šetlík.

Talent bude trénovat především v hale Slavie VŠ, využije také halu 31. ZŠ a tréninkovou halu Lokomotivy.

První extraligový duel čeká Plzeň 7. září ve Zlíně.

Program přípravných zápasů Talentu

Středa 31. července: EHV Aue (Něm., 2. bundesliga) – Talent Plzeň (18 hodin).
Neděle 11. srpna: Talent Plzeň – Selestat Alsace (Fr., 2. liga), hala 31. ZŠ (18).
Pondělí 12. srpna: Talent Plzeň – Selestat Alsace (Fr., 2. liga), hala Slavie VŠ (18).
Čtvrtek 15. srpna: Talent Plzeň – Erlangen (Něm., 2. bundesliga), hala Slavie VŠ (16).
Pátek 16. srpna – neděle 18. srpna: turnaj v Novém Veselí (soupeři z ČR, Slovenska, Maďarska a Polska).
Pátek 23. srpna: Talent Plzeň – EHV Aue (Něm., 2. bundesliga), hala Slavie VŠ (16.30).
Sobota 24. srpna: Talent Plzeň – EHV Aue (Něm., 2. bundesliga), hala Slavie VŠ (15).