Nejlepším možným způsobem daly házenkářky DHC SVŠ Plzeň zapomenout na porážku s Porubou B z minulého kola první ligy žen. Nováček druhé nejvyšší soutěže porazil v sobotu doma Zlín B 33:32 a bodově se dotáhl na tento vedoucí celek tabulky.

„Celý zápas byl hodně vyrovnaný. Do utkání jsme dobře vstoupily a vytvořily si mírný náskok, ale Zlín nás potom dotáhl a poločas skončil remízou 17:17," přibližuje vývoj utkání trenérka plzeňské Slavie Jana Galušková.

Začátek druhé půle naopak vyšel lépe lídrovi tabulky. „Prohrávaly jsme už o tři góly, ale během pár minut jsme dokázaly náskok soupeřek smazat a potom se to tahalo plus minus gól. V závěru jsme vedly o dvě branky a Zlín už jen snížil na konečný rozdíl jedné branky," uvedla trenérka Západočešek.

„Myslím, že jsme si zasloužily zvítězit. Hrály jsme i v oslabení tři na šest a dokázaly jsme se ubránit bez jediné inkasované branky," těší Janu Galuškovou.

Domácím házenkářkám trochu pomohl i fakt, že Zlín nepřivezl do Plzně posily z interligového kádru. „Jejich áčko hrálo současně v Písku, takže se naštěstí nestalo to, co v minulém kole v Porubě. Tam proti nám domácí nasadili hned šest hráček z interligy," vysvětluje Galušková nečekanou porážku 31:33.

V dalším kole se slávistky představí v sobotu na hřišti pražských Kobylis. „Doufám, že jsme se teď vrátily na vítěznou vlnu," vyhlíží další dvoubodový zisk trenérka DHC SVŠ Plzeň Jana Galušková.