Po první půli Západočešky prohrávaly 13:15. Pár vteřin před koncem zápasu vedly o jeden gól, ale vítězství ztratily až z posledního devítimetrového hodu. „Utkání nám nevyšlo. Snad jedinou pozitivní stránkou byla bojovnost. Jinak jsme ale od úvodního hvizdu za soupeřem zaostávali ve všech činnostech. I přes to jsme stále soupeře nepouštěli do trháku, dotahovali se na něj a v závěru jsme dokonce přehoupli vedení na svou stranu. O druhý bod jsme přišli z posledního devítimetrového hodu. Vítězství jsme si nezasloužili a remízu tak musíme brát jako morální vítězství,“ hodnotil zápas na klubovém webu trenér DHC Plzeň Richard Řezáč.

Nechtěl se vymlouvat na absenci zraněných hráček. „Ty, které nastoupily, mají dostatek zkušeností na to, aby si v situacích, které nastaly, poradily mnohem lépe. Čeká nás velmi pestrý podzim a musíme hodně pracovat na tom, abychom udrželi neporazitelnost v soutěži,“ dodal kouč plzeňského DHC Řezáč.

J. Hradec⋌27

DHC Plzeň⋌27

Poločas: 15:13. Vyloučení: 2:4. ŽK: 2:3. Branky ze sedmimetrových hodů: 1:1.

Sestava a branky DHC: Slabá, Skuhrová – Poslední 1, Kepková 2, Pešičková 6, Šmrhová 2, Formanová 4, L. Drozdová, L. Galušková 6/1, Lásková, D. Galušková 1, Šlehoferová, P. Drozdová 5.