DHC prohrál o gól 27:28. Naopak HC Plzeň zvítězil v Kunovicích 28:21. Poslední kolo nezamíchá postavením týmů na čele tabulky, a tak plzeňské kluby skončí na prvních dvou místech soutěže.

DHC Plzeň – Otrokovice 27:28 (15:12)

Sestava a branky DHC: Šibrová – D. Galušková 7, Mládová 3, Toušová, Formanová 4, Mudrová 10/2, Šlehoferová, Křišťanová, L. Galušková 3. Vyloučení: 6:4. ŽK: 3:3. Diváci: 53.

„I když jsme prohrály, tak jsem spokojená, protože jsme hrály v okleštěné sestavě. Ze základní sestavy jsme měly k dispozici jen čtyři hráčky a brankářku. Doplnila nás Eliška Mládová, která hraje pražský přebor, a dvě dorostenky. Postrádaly jsme starší dorostenky, které hrály o bronz ve Zlíně. Prohrály jsme o gól, ale celý zápas jsme vedly. Holky makaly, hrály bez střídání a nemohu jim nic vytknout,“ zhodnotila poslední zápas sezony trenérka DHC Jana Galušková.
DHC Plzeň si vybojoval právo účasti v MOL lize. Klub však řeší, jestli se do nejvyšší soutěže žen přihlásí. „Momentálně to necháváme otevřené a myšlenku postoupit nezavrhujeme. Sháníme peníze a bylo by třeba rozšířit kádr. Tohle všechno řešíme a během příštích týdnů dojde na konečné rozhodnutí,“ vysvětlila Galušková.

Ilustrační foto
Talent bude odvracet konec sezony. Bude se hrát v Plzni i v neděli?

Kunovice – HC Plzeň 21:28 (11:14)

Sestava a branky HC: Vidršperková – Pešičková 11/1, Bubeníková 7/1, Rumlová 2, Kovářová 6, Dresslerová 1, Gregorová 1, Krlišová. Vyloučení: 4:5. ŽK: 3:3. Diváci: 44.

„Od začátku utkání jsme šli za vítězstvím. Dobře fungovala obrana, dělali jsme málo technických chyb a vytvořené brankové příležitosti jsme proměňovali. Jsem rád, že závěrečné utkání jsme zvládli a zakončili sezonu výhrou. Týmu patří poděkování za předvedený výkon, bojovnost a nasazení. Poděkovat chci hráčkám za celoroční odvedenou práci, manželům Škvařilovým za vynikající podmínky, které nám pomohli k úspěšné sezoně,“ uvedl trenér HC Pavel Touš.