Plzeňanky s Mostem prohrály 20:29, ale stále si drží tříbodový odstup od desátého Písku, který padl se Šalou.

Roli favorita v 19. kole zvládly na palubovce Plzně házenkářky Mostu. Nováček držel s Baníkem krok prvních sedmnáct minut, kdy dokonce domácí drželi vedení na své straně 4:1, 8:6. Jenže pak šňůrou čtyř branek Most vývoj utkání otočil a do kabin si pak Severočešky nesly už čtyřbrankový náskok 9:13 z pohledu Plzně.

Mostu vyšel i vstup do druhé půle, když v prvních sedmi minutách vedení navýšily na 9:18 a pak už Plzeň nezvládla korigovat až do konce zápasu víc než na rozdíl šesti tref. V úvodu poslední patnáctiminutovky pak další šňůrou několika gólů v řadě Most odskočil už na 15:27 a bylo rozhodnuto o tom, kdo si body vezme. DHC Plzeň nakonec prohrál 20:29.

„Zápas s Mostem nám nepřinesl bodový zisk, ale zato jsme odehráli dobrý zápas. Vydařil se nám vstup do utkání, kdy jsme byli schopni plnit taktické pokyny. Výborně nám opět zachytala brankářka Markéta Mácalová. Samozřejmě kvalita soupeře se během utkání potvrdila, kdy tempo soupeře bylo nekompromisní. Měli jsme v utkání několik pasáží, ve kterých jsme nebyli schopni se prosadit v útoku, a soupeř nás trestal. Ceníme si toho, že děvčata bojovala po celou dobu utkání. Tyto zkušenosti budeme muset přenést do závěrečných bojů. V hale byla výborná atmosféra a diváci hnali holky po celou dobu utkání, za to je třeba poděkovat,“ komentoval zápas trenér DHC Richard Řezáč.

Házenkářská MOL liga má teď tři týdny reprezentační přestávku. Zápas 20. kola Veselí nad Moravou – DHC Plzeň je na programu 29. března od 18.00 hodin.

Ilustrační foto
Interobal obral o body dalšího nováčka ligy

DHC Plzeň - Baník Most 20:29

Poločas: 9:13. Vyloučení: 5:4. ŽK: 3:2. Diváci: 194.

Sestava a branky Plzně: Mácalová – Kepková, Oravcová 2, Šmrhová, Bušauerová, Sedláková, Formanová 4, Mudrová 3, Franzová 1, L. Galušková 6, Šlehoferová, D. Galušková 2/2, Fousková, Poslední, Svobodová 2, Soukupová.