Staronovou tváří na lavičce Plzně bude bývalý reprezentační trenér Vladimír Haber, který doplní stávající dvojici Milan Zeus a Vlastimil Hejcman. „Jeho příchod je pro nás velkým příslibem. Vážím si toho, že svoji osobu opět spojil s plzeňskou házenou,“ byl spokojený předseda oddílu házené Lokomotivy Plzeň Vojtěch Šik.

Vedení chce stále stavět především na odchovancích svého klubu a tomu odpovídá i posílení hráčského kádru. Hlavní postavou v dresu Lokomotivy bude bývalý reprezentant Martin Šetlík, který do Plzně přichází z německého HSC Bad Neustadt. Ten bude mimo hráčské povinnosti vykonávat také funkci sportovního manažera klubu.

Ze stejného týmu se s ním do Plzně vrací také Adolf Blecha a další jistou posilou bude Zdeněk Koranda, který přestupuje z Dukly Praha.

Lokomotiva se snaží zlanařit ještě další hráče, kteří dříve působili v plzeňském dresu. Mluví se hlavně o dvojici Lukáš Král a Jan Stehlík, kteří patří pražské Dukle. Existuje i šance, že se na palubovce Lokomotivy bude prohánět Michal Tonar, další bývalý reprezentant, který nyní působí v Německu.

Posilu na postu brankáře by rád přivedl do týmu Haber. V jeho hledáčku je především Lukáš Kurial. „V pražské Dukle mu bude končit smlouva. V Plzni jsou vynikající mladí golmani, Lukáše bychom potřebovali hlavně kvůli jeho bohatým zkušenostem,“ prozradil Haber.

Hráči Lokomotivy se od příští sezony stanou poloprofesionály. Rozpočet pro nadcházející ročník se teprve připravuje, jedno je však jasné. Bude výrazně vyšší než ten pro letošní sezonu, který činil 1,7 milionu korun.