Svěřenci trenéra Martina Šetlíka porazili ve čtvrtek v Sezimově Ústí slovenské Topolčany 28:24 po poločasu 13:13.

„Hned v prvním utkání nás čekal velice kvalitní soupeř, který by patřil do horních pater naší extraligy. Jsem velmi překvapený, jak nám to fungovalo. Na to, že nejsme v hale ani celý týden, tak kluci odehráli velice slušný zápas," pochválil své svěřence kouč Talentu Martin Šetlík.

Přesto mají házenkáři Plzně na čem pracovat. „Úspěšnost střelby a počet technických chyb ještě nebyl podle našich představ, ale takové ty základní návyky, které nám fungovaly v minulé sezoně, tam byly," říká Šetlík.

Zatím to vypadá, že se plzeňský tým dobře vypořádal s absencí nejlepšího střelce minulé sezony Milana Škvařila, který odešel do německého Balingenu.

„Jeho branky jsme nahradili spíše kolektivní hrou. Na jeho postu dal sice Lukáš Horký jen jeden gól, ale měl tam střelecké pokusy a jeho výkon nebyl vůbec špatný. Dobře zvládl také obranné činnosti," liboval si Šetlík. „Totéž se dá říci také o další posile, pivotu Leoši Petrovském," dodal kouč Plzně.

Do týmu Talentu dobře zapadli všichni tři noví hráči včetně levé spojky Martina Loskota. „Ani ten nezklamal a vypadá velice dobře. Zaskakoval na střední spojce a částečně i na levém křídle. Tam zahrál velice dobře Honza Blecha, ale v některých momentech potřeboval vystřídat," uvedl Šetlík.

Po téměř roční pauze zaviněné zraněním kolena nastoupil k zápasu Petr Linhart. „Nastřílel pět branek, což je určitě hezké, ale ještě tam má hodně střel mimo. Jeho úspěšnost střelby byla padesát procent, což by mělo být úplně jiné číslo. Ale na to, že hrál po takové pauze, tak byl jeho výkon velice dobrý," uznal Šetlík.

V další fázi přípravy se budou házenkáři Plzně dále zaměřovat na kondici. „Samozřejmě tam hodně zapojíme herní prvky. Stále máme rezervy v rychlém útoku i v obraně. Musíme do týmu zapracovat nové hráče, zlepšit spolupráci a zvýšit úspěšnost střelby," prozradil náplň dalších dní Martin Šetlík.

Další přípravné utkání odehrají Západočeši příští pátek, kdy se od 19.30 hodin utkají v Lovosicích s Pirnou.

Topolčany – Talent M.A.T. Plzeň 24:28 (13:13). Sestava a branky Plzně: Motlík, Šmíd – Blecha 4, Horký 1, Strýc, Bečvář 2, Tonar 1, Kust 3, Pohlmann 1, Linhart 5, Holík 1, Šindelář 3, Petrovský 5, Loskot 2. Trenér: Martin Šetlík.