Plzeňští házenkáři budou chtít proměnit hned první ze dvou mečbolů. „Hrajeme doma a sérii chceme ukončit. Musíme se na to dobře připravit, nic nepodcenit a od začátku musí být jasné, za čím jdeme,“ burcoval po středečním vítězství v Jičíně házenkář Talentu Plzeň Michal Tonar.

Věří si i Jičín, který ztratil domácí zápas až v závěrečných minutách, kdy Talent dvěma brankami srovnal na 32:32 a pak v sedmičkách uspěl. „Bohužel jsme takticky nezvládli závěr,“ mrzelo spojku Východočechů Ondřeje Šulce.

Podle jičínského trenéra Petra Mašáta jeho tým musí zvládat koncovku zápasu. „Bude nás to mrzet. Dokázali jsme si ale, že se s Plzní dá hrát i u nich, ale na jejich palubovce to bude moc těžké, obzvlášť když vedou sérii 2:0, ale ani tak jim rozhodně nedáme nic zadarmo,“ vzkázal do Plzně Mašát.

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. „Ale já doufám, že když jsme zvládli složité situace v Jičíně, tak věřím, že poslední krok v domácím prostředí dokážeme zvládnout a v neděli sérii chceme ukončit,“ sdělil trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Jeho svěřenci se budou muset vyvarovat technických chyb. „Poslední dobou nás trápily,“ doplnil plzeňský lodivod.

Talent plánuje vytvářet větší tlak v útoku a lepší organizaci v obraně. „Půjde o třetí utkání, předtím v základní části jsme se s Jičínem střetli třikrát. Hráči se tak už hodně znají a že bude rozhodovat momentální sportovní forma. Bude záležet na maličkostech, hlavně v obranné fázi. Přesvědčili jsme se, že když nám funguje obrana, tak v útoku se nám rovněž daří. Takže základ je obrana,“ uvedl Tonar st.

Cena vstupenky na třetí semifinálový duel stojí 100 korun, důchodci, ZTP a děti od 10 do 15 let zaplatí 60 Kč a děti do 10 let mají vstup zdarma.

Případný čtvrtý zápas by se hrál ve středu 1. května od 19.00 hodin v Jičíně.

S Ondřejem Kratěnou se poté, co oznámil konec kariéry, rozloučili plzeňští fanoušci. Mimo jiné mu věnovali 92 koláčků za každý gól vstřelený v dresu Škodovky. Na snímku předává Kratěnovi dárek Ivana Šormová.
Kratěna řekl dost. Držitel devíti titulů opouští scénu