Turnaje Final4 se zúčastní i mistrovský Talent Plzeň, který se v zítřejším semifinále od 15 hodin utká s Hranicemi. Druhé semifinále se hraje v 17 hodin a střetnou se v něm Lovosice s Karvinou. Finále je na programu v neděli od 12.30 hodin a přímý přenos vysílá ČT Sport. Semifinálové duely i finále se hrají v Brně.

„Chceme do finále a pak se uvidí. Naše cíle jsou pořád jen ty nejvyšší, i když nás letos celou sezonu provází velká marodka. Ani teď v zimní přestávce jsme prakticky ještě netrénovali kompletní," řekl plzeňský trenér Martin Šetlík pro klubový web.

Talent se bude muset obejít bez zraněných Petra Vinkelhöfera, Jakuba Tonara, Luky Stojanoviče a Josefa Jonáše. „K dispozici už snad budou aspoň David Poloz a Honza Blecha, oba v úterý poprvé trénovali," upozornil kouč Talentu.

Semifinálový soupeř Plzně Hranice má ale také házenkáře na marodce. „Do stavu zraněných k dalším hráčům přibyli také Martin Stržínek a Zdeněk Čadra, takže z toho máme hodně zamotanou hlavu. Tito dva hráči s největší pravděpodobností nebudou moci nastoupit. Ani nevím, jak tým poskládáme," děsil se trenér Hranic Libor Hrabal na webu házenkářského svazu.

„Flintu do žita ale neházíme. Bojovat budeme naplno, vždy se začíná od stavu 0:0," dodal Hrabal.